Khamis, 25 November 2010

::khas untuk family::

SALAM

another hope from me to my future kids and family......


"I hope that one day I can say,
look at me, I am old but I'm happy

.....because i know that someday that i have to go away.......


salam sayang

Quran Recitation"SMALL CHILD"QURAN"HAFIZ"

Isnin, 22 November 2010

Altimet feat Adeep Fabulous Cats - Chantek

Khamis, 18 November 2010

::rezeki dari ALLAH... sy bersyukur pada Pencipta::

salam,

saya dah konpius dah skang ni
tawaran demi tawaran sy dpt
tapi hati bingung nak memilih yg mana satu perlu menjadi priority
kalau sy further study, sy masih belum dpt membantu mak
kalau sy kerja mak pulak suruh sy sambung belajar
skang ni priority sy ialah mak
jadi sy xtau nak decide
ntah pening dah
solat istikarah
malam nanti....
harap diberi petunjuk dariNYA
amin

salam sayang

Rabu, 10 November 2010

::pak andak, saya dapat tawaran sambung master::

salam,

tiada kata seindah bahasa yg dpt mengungkapkan betapa hati ini bersyukur padaMU wahai pencipta
syukur Alhamdulillah diatas kurniaanMU
syukur Alhamdulillah diatas rezekiMU
dulu aku diduga dengan dugaan yg hebat dan kini,
KAU taburkan kemanisan didalam setiap kepahitan yg telah aku harungi dengan sabar....
sesungguhnya insan yg sepatutnya gembira disaat ini telah KAU ambil dari hidupku
tidak mengapa kerana ada insan yg masih mengasihani diri ini sebagai anaknya
aku bersyukur padamu ALLAH
ALHAMDULILLAH

jadi buat galang gantinya saya ingin sgt berkongsi kegembiraan ini bersama ayahanda sy Prof.Dato.Dr.HJ.ABDULLAH ALHADI kerana tanpa doa dan berkat pak andak dan mak andak, anakanda tak kan sampai ke tahap ini... terima kasih

terima kasih juga buat mak tercinta
ZAOITON BT HJ. MAHMOOD kerana sentiasa berada disisi, dihati dan terima kasih sebab masih memberi semngat yg kuat utk zatil... love u mak

salam sayang

Ahad, 7 November 2010

::perihal bertunang... hmmm jangan main2::

salam,

kawan2 awak semua rasa zaman sekarang ni bertunang tu perlu ker??
ishhh saya keliru nih
sebab sekeliling saya banyak perihal bertunang, tunangan, tunang, tunag saya, tunang awak
sama je la kan tuh
saya angol suda

mak saya kata elok bertunang, ikot adat
makcik saya kata elok nikah terus
kawan2 saya kata bertunang ni banyak dugaan
jiran saya makcik zizah cakap tunang je lah buat meriah sikit

hah sekarang saya jadi musykil nih
bukan ape
saya ni kalau boleh tak mau bertunang
tapi bila tengok org bertunang mcm best kan :)
tapi kalu nikah terus lagi bagus
tapi kalu bertunang boleh bagi time kita untuk kenal family si dia and saya
banyak lagi tapi nih tapi xmau la tulis banyak sgt nti...

jadi mcm mana nih??
berserabut kepala
saya bagi alasan nak sambung belajar lagi
tapi katanya alasan tu dah lapuk yer
org yg belajar pun boleh kawin jugak
saya bagi alasan nak kumpul duit dulu
org kata buat apa nak lambatkan menda baik
ha gitu pulak jawapannya??
uurrggghhh saya bagi jawapan next year boleh tak mak? boleh tak makcik?
boleh la yer... saya stress pikir pasal bertunang bagai ni

saya rasa elok tunggu saya grad dulu lah
sebab saya masih ligat nak jadi si gadis lagi (bujang)
jadinya saya hold lagi jawapan saya tau
tunggu tau... hehehehe kompem mak berbulu kalau baca blog nih
saya tak kire, kali ni yg nak bertunang tu saya
so saya yg decide
hahahahahahah (gelak ala2 queen control)

saya decide untuk bagi jawapan next year
so mak saya dan mak si dia harap bersabar yer
sekian dari saya
saya suker ngan jawapan saya
so sekarang nak pegi tido lah
tido sambil senyum :)

salam semua
salam sayang

Khamis, 4 November 2010

::Photo's Factory 19>> chef duta senduk::


mereka kata saya DUTA SENDUK
saya kata kat mereka saya CHEF yg paling terel masak
mereka kata CHEF merangkap DUTA SENDUK
heheheheh dulu2 belajar kat teknik ert amek KATERING culinary
tapi skang dah bertukar amek TOURISM mangemnet
huhuhuhu saya mmg insan yg BERBAGAI
MASAK saya boleh
manage TRAVEL pun boleh
pendek kata semua boleh
ok lah

jumpa lagi di lain post

salam sayang

::kereta malaysia ke imported car::


salam,
 
saya bukan nak memburukkan sape2 tapi hanya untuk berkongsi cerita... jadi mari tatap cerite ni dan komen la kalau rasa anda anak malaysia ..........
 
ni petikan ayat yg saya amek dari sebuah forum>>> "kalau inspira harga lbh kurang RM30,000.00 Okeylah. Ini harga fuyyu mahal bangat tapi kualiti sendiri mau ingat ma.. Lebih baik pakai kete import..mahal sikit tapi puas hati dan safety. aku ni kenal yang mana Mitshubi yang mana proton"
 
ape pendapat korang ngn komen die ni???? btw si die yg komen nih seorang melayu yg memegang nationality sebagai MALAYSIAN dan juga mnetap di sebuah negara yg bernama MALAYSIA...
 
ha ni komen saya>>> bagi saya, quality does matter... but if u know how to take a gud care with ur car, proton boley jadi lgi baek dri kereta import yg di gahkan sgt tuh... btw bukanlah sebab sy pakai saga, tpi sebab sy rasa bertuah pkai national car.. besides... its up to u guys la kan nak pakai keta brand ape skali pun, "ade aku kesah"? heheheh hello my uncle said even students can buy those expensive imported car kalau dekat US... so korang masih nak bangga ker? heheheh tepuk dada tanya selera... mereka diluar sana dah pakai kereta customize sendiri kot, nak enjin cmne, nk body cmner, nak inside cmner... yg penting money.. lagi satu, ape lah salahnye tolong support ape yg malaysia sendiri buat utk naikkan lagi taraf negara nih... baru nak up sikit dah ramai yg mulot cam haram kutuk itu dan ini... kalu xmau beli barangan buatan malaysia xper, tpi at least tolong jadi supporter sudeh.... mak kata kenapa nak pakai kereta mahal2, kalau kite pakai kereta murah buatan malaysia kita xder la terlekat dengan hutang kereta lame sgt... betol gak kan??? hmmmm betol mak, saga pun bagus walaupun body die xsekeras body kereta lain.... heheheh cukup selesa untuk dibawa pergi ke kelas dan cukup selesa untuk membawa mak pegi jalan2 menziarahi sanak saudara...  heheheh dah2.
 
salam sayang

Rabu, 3 November 2010

::independent study dah siap::

salam,

kawan2 saya dengan bangganya nak bagitahu independent study saya bersama ahli2 group saya iaitu ANIS and SALAM SHAH dah siap.. betul dah siap.. mesti ada kawan2 yg tak percaya kan?? berkat usaha kami bertiga akhirnya membuahkan sebuah research yg bertopik kan "customer satisfaction towards low cost airline : the study of AirAsia" alhamdulillah kami dah siap sepenuhnya, cuma yg tinggal hanya finishing dan presentation jer... ni semua berkat doa kawan2.. jadi di sini saya nak ucapkan berjuta2 terima kasih untuk kawan2 yg mendoakan, hanya Tuhan yg dapat membalasnya...

sekarang saya boleh tumpukan pada final exam dengan tenang hati yeeeeehhhaaa :)

salam sayang

::dia suka buat saya marah::

salam,

saya marah? marah saya bersebab...
saya marah dengan pikiran yg waras
saya marah bila pikirkan kata2 yg tak masuk akal
maknanya saya marah bila org mula mengarut ngan saya
kalu org mencarut ngan saya lagi saya marah
jadi jangan buat saya marah
nanti kalu saya marah saya jadi diam
saya jadi bukan diri saya
saya kalau marah saya lebih senang bersendiri
jadinya kalau nak tengok saya happy2
jangan buat saya marah

tapi sekarang saya dah tak marah dah
sebab dia kata memang silap dia
ada ke tuduh menda yg saya tak buat
memang la saya marah
saya jujur pun dia kata saya tak jujur
saya duduk diam2 pun dia kata saya merayau tak tentu hala
saya pun tak tahu lah apa kena dengan dia
alih2 saya marah dia
terus dia tido
heheheh padan muka dia
wat saya marah lagi
nasib jauh, kalu dekat saya karate je dia

huiii pada awak tu yg jauh
jangan pikir yg bukan2 yer
saya pandai jaga diri
saya dah biasa hidup berdikari
semua kerja saya buat sendiri
jadinya saya hanya minta awak memahami
nasib awak jadi air time saya jadi api

ok lah saya dah tak marah dah
lega dapat luah dekat sini
lagipun assigment saya dah siap dah
so dah tak stress macam hari tu
skang ni tengah neves nak final exam jer
jadi saya minta lagi skali awak fahami saya
tak lama jer lagi kan
so awak sabar yer
doakan saya

salam sayang



Selasa, 2 November 2010

::Photo's Factory 18>> editing cukur jambul (draft edition)::


draft yg masih didalam pembikinan
mata si baby perlu diubah
tone perlu dipadankan ngan mood
hmmmmm bnyak lagi yg kena buat nih....
sempat ker nak buat nih???? exam lagi... hehehhehe
 ok lah kawan2, saja jer nak tunjuk kerjaan saya
hasil tidak seberapa
saya masih mentah
minta tunjuk ajar dari kengkawan

thank you to>>>> Pisang Studio (ijad, abe wan, dann n semua)

salam sayang

::busy exam::

salam, kawan2 doakan saya supaya dapat buat exam dengan tenang, terangkan hati dan akal saya
saya sangat nervous untuk exam kali ni... sebab ni final exam untuk final semester
wish me luck yer kawan2
   
love u all

salam sayang

Jumaat, 22 Oktober 2010

::jom tonton sama2::

video kawen yg paling simple but nice :)

Khamis, 21 Oktober 2010

::Photo's Factory 17>> MAKANAN FINAL::


ni yg sy hantar utk final :)

edit sendiri, gambar pun sendiri :)

ok

salam sayang

::sy jeles::

salam

nak tau tak??
saya jeles... jeles sgt2
tengok gambar kawan2 sumer dah ade pasangan sah
saya?? saya pun nak gak gitu
mak saya dah suruh... mak dia pun sama dah suruh gak
tapi kami berdua belum bersedia dari segala segi
kami berdua belum ada kata putus
jadi saya akan terus jeles sampailah
jari saya pun tersarung cincin
eh jap... saya jeles tengok gambar kawan2 duk tayang cincin dijari
sebab saya tak penah pakai cincin dijari tanda belum berpunya
huhuhuhu masih milik kekal mak saya tau
jadi sy jeles lagi ni
sebab selagi belum turn saya
saya akan terus jeles
huhuhuhu

entah nape saya ni kan???
saya mmg mcm ni
suke suke jer
walaupun dalam hati membara2
nk gambo cincin dijari manis jugak :(

dah2 saya nak sambung jeles lagi
sebab research final year tengah jeles ngan saya nih
heheheheh

salam sayang

Rabu, 20 Oktober 2010

::Photo's Factory 16>> MAKANAN::

salam
kawan2 hari ni SC nak upload gambo2 yg dah lame SC simpan coz terlalu busy dengan study.
ni ade sebahagian gambo yg SC dah edit..
tataplah yer...


Hong Kong yee mee... yummy :)

pamelo icecream ciptaan group SC :)

tunggu nanti SC upload lgi yer..
salam sayang

::Photo's Factory 15>> CUKUR JAMBUL::

marhaban dimulakan dengan bacaan ayat2 suci Al-Quran
diiringi dengan nyanyian doa dari ahli2 marhaban


si baby, nyenyak mendengar alunan ayat2 suci alquran

acara merenjis dan cukur jambul

disudahi dengan bacaan doa

pandai si kecil memandang camera...

si ibu dan anak sulung

anak dara kami

sekian
salam sayang

Ahad, 17 Oktober 2010

::terima kasih ikhlas dari hati buat pak andak dan mak andak::

salam,

TERIMA KASIH buat PAK ANDAK dan MAK ANDAK kerana telah memberikan SC  BARANG BERHARGA mereka. SC dahulukan dengan HATI yg IKHLAS dan TANGAN terbuka menerima pemberian PAK ANDAK dan MAK ANDAK. SC janji akan MENJAGANYA sebaik mungkin.

salam sayang
dari anakanda mu :)

Rabu, 13 Oktober 2010

::Photo's Factory 14>> cover cookbook::


salam kawan2,
ok SC dah siapkan editing kedua... maaf agak lambat sikit sebab laptop ade problem tadi..
kali ni SC tampilkan contoh cover buku yg tidak terlalu formal
simple and easy to understand :)
SC mengalu2kan komen dari kawan2 yer :)
terima kasih

salam sayang

::Photo's Factory 13>> vegetables::

salam kawan2,
 ni hasil yg SC edit utk kawan SC...
hmmmm simple but nice kn...
SC bru jer blaja,
kalau ade silap dan salah minta tunjuk ajar yer
ok lah, nak sambung editing lagi...
petang jap g nak pegi print pulak
lepas tu ade test lagi
wish me luck yer
love u all

salam sayang


Isnin, 11 Oktober 2010

::Photo's Factory 12>> konvokesyen amir::


salam kawan2,
sori sebab dah lama xupdate blog...
SC busy skang nih... :(
di bawah ade sikit gambar aktiviti terbaru SC..
di PICC dengan sepupu untuk
meraih kejayaan "TEMAN"
silalah tatap yer :)

huhuhu besarnyer PICC...


antara teman2 yg telah berjaya menamatkan pelajara mereka dengan jayanya :)

memperkenalkan keluarga en.hamzah yg bakal menjadi keluarga SC
suatu hari nanti.. insyallah...

dia... huhuhuh
congrats :)

dia dan SC...
masam dan ceria :)

tahniah pada kamu semua yer teman :)
menempuhi dunia baru pula lepas nih :)

sekian..

salam sayang

Khamis, 23 September 2010

::TERIMA KASIH::

SALAM,

syukur pada ALLAH kerana memberi ruang udara untuk SC dan kawan2 bernafas di bumi Tuhan ini....
firstly, SC sangat2 terharu dengan usaha kawan bloggers SC yg sudi share luahan hati SC... terima kasih my dear Uncle... i love u... SC sentiasa mendoakan kesejahteraan, kebahagiaan, kesihatan yg baik untuk kawan SC.

terima kasih
terima kasih
terima kasih
terima kasih

dan

terima kasih.

jangan lupa ye kawan2, SAYANGILAH IBU BAPA KITA SEMENTARA MEREKA MASIH ADA.... HARGAI MEREKA SEPERTI MANA MEREKA MENATANG KITA BAGAI MINYAK YG PENUH.... PELUK DAN CIUM IBU BAPA KITA SETIAP HARI.... TAK SALAH JIKA SEORANG ANAK MENUNJUKKAN KASIH SAYANG MEREKA KEPADA IBU BAPA MEREKA DENGAN PELUK DAN CIUM KAN???? JADI MULAI DARI SEKARANG, PELUK DAN CIUM LAH IBU BAPA ANDA SETIAP HARI... SC MEMANG BEGITU DENGAN MAK,,,, TAK KISAH LAH WALAUPUN MAK KATE SC BUSUK SKALI PUN, SC TETAP PELUK DAN CIUM MAK SETIAP HARI, SEBAB SC TAK TAHU BILAKAH PELUKAN DAN CIUMAN TERAKHIR UNTUK MAK... SC TAK NAK MENYESAL DI KEMUDIAN HARI...  PADA YG IBU BAPA TELAH TIADA SEDEKAHKANLAH ALFATIHAH DAN DOA PADA MEREKA SEBAGAI TANDA PENGIKAT KASIH KITA PADA MEREKA....

salam sayang untuk ibu bapa kita..... I LOVE U MAK


Sabtu, 18 September 2010

::SAYANGI IBU BAPA SEMENTARA MEREKA MASIH ADA::

salam,

hello kawan2... hmmm hari ni SC terpanggil untuk bermukadimah sikit perihal sikap anak2 zaman skang!!! termasuklah SC sekali,,,, ngehehehhe hmmm camner nak start ceritera ni yer...

kawan2, korang semua masih ade ibu dan ayah???? masih sihat ker mereka??? masih berupaya mencari rezeki untuk korang semua tak??? SC anak yatim... ayah dah meninggal dua tahun lalu, adik pun same dah pergi buat selama2nya... sekarang ni SC tinggal ngan mak jer berdua.... ape yg merunsingkan fikiran SC sekarang nih mampu atau tidak SC untuk menjaga mak SC... yer, mak SC alhamdulillah masih sihat, boleh mencari rezeki dan yg penting masih bisa menyayangi SC... SC sentiasa mendoakan kesihatan mak, kebahagiaan mak di dunia dan akhirat... kawan2 pun doakanlah semoga SC mampu untuk menjaga mak SC sampai hujung nyawa... amin.

cuma apa yg SC nak cerita ni bukan untuk mengaibkan sape2, bukan untuk mengata sape2, bukan untuk memfitnah sape2... SC bercerita untuk pedoman dan ambil ini sebagai ikhtibar kita bersama... SC bersyukur sbb diberikan kesempatan untuk berhadapan dengan semua ceritera manusia yg pelbagai, dan tanggungjawab SC skang ialah untuk berkongsi cerita ini disamping memberi 1001 pengajaran buat anak2 yg masih belum mengenal erti SYURGA DIBAWAH TELAPAK KAKI IBU.... mari sama kita hayati dan renungkan betapa besarnya pengorbanan ibu dan bapa semasa membesarkan kita,,,, tapi kali ni SC akan cerita jasa seorang ibu la yer, sebabnyer yg berlaku didepan mata adalah kisah kehidupan seorang ibu tua yg kini uzur....

pernah dengar tak ''seorang ibu mampu membesarkan 10orang anaknya, sedangkan seorang anak belum pasti akan dpt menjaga ibunya dihari tua kelak""... sedih kan?? tapi itulah kebenaranya sekarang, terlalu ramai anak2 yg membiarkan ibu mereka terlantar dan dijaga oleh pembantu rumah!!!!! kenapa masih ade anak2 yg bersikap begini??? yg berlaku didepan mata SC sendiri membuatkan SC sebak, terharu dan memberi 1000 pengertian bahawa ALLAH itu menguji kita tanpa batasan ilmu dan akhlak.

apa yg berlaku,,,?? begini, si ibu mempunyai 7orang anak, 2 perempuan 5 lelaki... si ibu dikatakan sangat berjaya didlm mendidik anak2nya sehinggakan anak2nya menjadi doktor, jurutera, accountant yg berjaya dan yg penting berkemampuan didlm kehidupan mereka. kini si ibu sudah tua dimamah usia, si ibu sudah uzur dikikis penyakit.... si ibu kini terlantar menanggung penyakit yg pelbagai rencahnya.....

apa yg membuatkan SC tertanya2 mengapakah si ibu yg uzur ditinggalkan bersama pembantu rumah, dan si anak leka beraya entah kemana??? wahhhh berlagaknya sehinggakan untuk menukar pampers ibunya pun dilakukan oleh pembantu rumah!!! sekaya mana pun anda, setinggi mana pun ilmu dijulang, sekuat mana pun akhlak dipegang jangan sekali2 memperlakukan ibu anda sebegitu!!! buat apa meniti menara gading jika bodoh didalam menggalas tanggungjawab sebagai anak???? untuk apa jawatan besar dijinjing jika tanggungjawab dibahu dilepaskan 100% kepada pembantu rumah??? apa tanggungjawab anda sebagai anak??? layakkah anda digelar anak???

SC sgt2 tersentuh hati melihatkan keadaan si ibu yg menanti hari dipanggil pulang kepangkuan Tuhan.... tidak sedihkah anaknya??? tidak terharukah anaknya melihatkan keuzuran ibunya??? kenapa dulu si ibu bisa membesarkan anak2nya sehinggakan semuanya boleh dikatakan berjaya!!! kenapa tidak difikirkan itu??? alasanya, mereka sudah berkeluarga dan mereka perlukan masa untuk bersama keluarga... jadi si ibu itu siapa???? bukan salah seorang dari keluarga dia ker??? bukan ker???? jadi si ibu itu siapa???? tidak salah jika dibawa bersama si ibu beraya walaupun keadaanya sudah uzur, dan juga tidak salah pula kalau si anak2 menagguhkan trip beraya kerumah saudara mara kerana si ibu itu terlalu uzur... apa ni semua??? kenapa si cerdik pandai tidak tahu menilai erti tanggungjawab seorang anak???? semua si anak adalah mereka yg sgt bijaksana, tetapi bodoh di dlm mencari erti syurga yg sebenar2nya....

insaflah wahai anak2, insaflah... ingat kembali saat ibu bapa anda bersusah payah didalam membesarkan dan mendidik anda,,,, jangan biar orang kata ANDA ANAK YG BIJAK TAPI BODOH... faham maksud SC??? ingat derhaka pada ibu maknanya kita tak akan walau sekali mencium bau syurga.... YaALLAH KAU tunjukkanlah jalan yg lurus dan benar kepada anak2 ini, celikkanlah mata mereka, terangilah hati mereka... sesungguhnya si ibu kini mengharapkan kasih sayang yg terakhir dri anak2nya... si ibu cuba membina keluarga dri saat mulanya akad sehingga si ibu kini menanti saat2 malaikat maut memanggilnya... sayang sekali, keluarga yg cuba dibina oleh si ibu hancur dimusnahkan oleh sikap anak2nya yg terlalu mementingkan diri, ego dan tidak berhati perut!!!! untuk kali ini SC mengharapkan supaya anak2nya kembali lah kepangkuan ibunya, tidak salah jika si anak yg mencuci berak ibunya, tidak salah jika si anak yg memandikan ibunya, tidak salah jika si anak yg menjaga ibunya siang dan malam tanpa jemu,,, jangan sesekali membiarkan si ibu dibantu oleh pembantu rumah,,,,, tolong, im begging!!!! please!!!!! sayangilah ibu bapa anda... please!!!!!! SC merayu!!!!

kawan2, jadikan ini pedoman untuk kita bersama... yg baik kita jadikan panduan dan teladan, yg buruk kita sama2 buangkan..... niat SC baik, ingin menasihati sesama insan.... SC sayang sangat pada mak SC... kalau diberi peluang SC nak mak hidup 1000 tahun lagi menemani SC.... hmmmmm dunia tetap dunia, tpi akhirat jgn lupa.... ALLAH sentiasa memerhatikan kite tanpa letih dan jemu... semua amalan kite dicatit dikiri dan kanan kite... jadinya kite sendiri menilai kehidupan kite...

::Si ChanteQ akan gunakan nama SC sbgai singkatan gelaran Si ChanteQ::

salam,

salam lebaran untuk semua... maaf zahir dan batin dari SC dan keluarga... sorry sangat coz dah lama si ChanteQ (SC) tak update blog kan??? bukan ape, SC terlalu sibuk dengan keje yg berlambak,,, SC kena siapkan assignment, kena siapkan job, kena edit gambar, kena cari material untuk research,,,, sangatlah busy....

hmmm berkaitan dengan tajuk kat atas tu, Si ChanteQ >>> tuan empunya blog nih nak umumkanlah penggunaan nama singkatan SC sebagai gelaran yg lebih chanteq utk dituturkan.... harap semua senang dengan panggilan terbaru tu yer.... hehehheh

ok lah, bertemu lagi di topik yg akan dtg...
banyak yg nak di'share bersama.....

salam sayang
::AMNA LUNA::

Sabtu, 21 Ogos 2010

::Photo's Factory 11>> Food Styling::



salam,

lama dah tak update blog ni
busy sgt2 la skrang
ni ade gambar hasil kerja sama aku, anis and salam
tataplah




huhuhuhu
ni jer yg sempat upload... jumpe lagi nanti

salam sayang
::AMNA LUNA::

Rabu, 11 Ogos 2010

::Photo's factory 10>>> wedding rina marlina::






aritu kawan aku kawen,,, hehehehhe
soalan pertama: zatil ko bile nak kawen lak??
soalan kedua: zatil ko wat per skang???
soalan ketiga: zatil ko santeq skang pakai apa yer??
hahahhaha apa da.... tapi best sgt coz dpt jumpe kwn2 lama terpisah...
lokasi dewan danau kota... dekat jer ngn uptown danau tuh....
hmmmm tapi yg paling best aku and best fwens ke national monument utk bergambar...
sangat happy... hilang segala keluh kesah duka lara lam hati...
auuuwww im happy.. thanx fwens coz owez be there for me...
yg tanya aku bila nak kawen tuh, ni jawapan aku: >>>>
"aku dah design kad kawen dah, aku dah bli kain utk tunang and nikah dah, aku dah ade no tepon khemah and catering dah, photographer pun dah ade dah... tapi satu jer yg tak ade.... calon nya ngak ada dongg... huhuh"

so ape2 good story akan aku khabarkan kepada kawan2 aku,,, cerita gumbira kompem la aku kompang satu dunia kan,,, hehehehh neway, hati ini masih belum dimiliki... hati ini masih menanti... jadinya hati si chanteq ini akan terus berharap pada mimpi dibayangi realiti.....

aku tetap aku yg dulu
masih seperti dulu
inilah aku

tahniah pada rina marlina, semoga awk and hubby bahagia selalu hingga akhir hayat... amin

salam sayang
::AMNA LUNA::

Selasa, 3 Ogos 2010

::saya xreti nak upload power point kat blog ni::

salam....

macam mana nak upload power point lam blog yer??? en.Pure Ekspression boleh tolong sy x??? heheheh tolong la,,, sy xreti la nak upload.... lalalalala tolong guide please....

dalam kepeningan nak mengupload notes untuk rakan2 nih,,,, adoiii

salam sayang
::AMNA LUNA::

Ahad, 1 Ogos 2010

::tak mau kawan aku tak apa::

salam....

hmmm sedihnyer bila kawan tak ingat kawan,,,
sedihnya bila kawan lupa kawan,,,,,
sedihnya bila kawan dah tak mau kawan,,,,,

ye aku sedar aku bukan cam korang.....
ye aku sedar aku tak layak nak kawan ngan korang.....
aku sedar semua tu....

oleh sebab tu aku post blog nih,,,,
nak luahkan segala perasaan yg aku rasa...
aku ade kawan jer selama nih selain daripada keluarga.....
jadinya aku jadi sedih bila kawan2 aku buat mcm tu,,,,

hmmmm maaf jika aku ade buat korang sakit hati... setahu aku, aku ade problem ngan sorang jer kan,,, itu pun da settle... tapi tak apa lah,,,, mungkin korang rasa aku tak layak kan...  aku sentiasa doakan yg terbaik untuk korang... terima kasih banyak2 sebab sudi jadi kawan aku buat seberapa ketika...


salam sayang
::AMNA LUNA::

Rabu, 28 Julai 2010

::MaLaM iNi....::

salam,

bulan mengambang tandanya kita sudah dipenghujung bulan,,,, tak lama lagi kita akan berjumpa, berkasih semula dengan bulan yg penuh kemuliaan Bulan Ramadhan.... sesungguhnya hati sentiasa berdoa supaya ramadhan lebih lama dari kebiasaanya... kenapa??? hmmm sebab yg paling utama bulan ramadhan adalah bulan dimana ahlil kubur tidak akan diseksa, kubur mereka dilapangkan seluas2nya.... aku sentiasa menanti bulan ramadhan sebab aku tak nak arwah ayah dan arwah adik disiksa.... aku sentiasa berdoa agar mereka tidak diazab,,, (T_T)

sebab kedua, aku sentiasa ingat tarikh kematian arwah ayah 06.09.08 bersamaan dengan 6Ramadhan... ayah pergi meninggalkan kami di bulan yg penuh kemuliaan,,, itu mungkin bahagian ayah, perginya tenang dipagi hari, disaat dirinya sedang berpuasa... "ayah, kakak rindu ayah sgt2... kakak tak ada tempat mengadu... ayah jer yg paham kan..." aku ingat lagi pesan ayah "harta ayah ialah anak2 ayah, ayah simpan harta ni sampai akhir hayat ayah insyallah, tapi kalau ayah dah tak ada nanti harta ayah ini jgn berpisah antara satu sama lain, jgn bergaduh".....hmmm aku sedih sangat,,,, setiap hari setiap detik ingatan hanya pada mereka.... kenapa terlalu awal mereka pergi.... kenapa mesti aku,,,, itu hanya Tuhan sahaja yg mengetahuinya.....Qada' dan Qadar...... semua sudah tertulis....

sebab ketiga, tarawih.... hmmm kalau balik gombak memang aku bertarawih beramai2 dengan ahlil masjid... tapi kalau di shah alam, kekangan waktu dan belajar...... hmmmm tengoklah mcm mana nanti dpt ke tak aku bertarawih di shah alam.... job di bulan puasa sudah dtg, mcm mana nih,,,, wedding card la, gmbr la... mcm2 la.... hmmmmm tensi!!!!

sebab keempat, kerana bulan puasa la dpt mkn semeja dengan emak and family..... (^_^)

sebab kelima, sudah 2 tahun..... kami bermula pada 1ramadhan, juga dibulan penuh kemuliaan.... alhamdulillah kerana apa yg telah terjadi banyak mengajar aku lebih menghargai org di sekeliling aku... walaupun mereka tidak pernah menghargai, aku tak kisah... janji mereka tahu bahawa aku sentiasa mendoakan yg terbaik untuk mereka....

sebab lain,,, bulan ramadhan kan bulan melipat gandakan amalan,,, apa lagi jom la kita... (^_^)
malam ini penuh kedukaan, dan aku berharap Tuhan akan sentiasa menguji diri ini, sebab dengan dugaan yg silih berganti itu membuatkan aku sentiasa ingat pada ALLAH....

salam sayang
::AMNA LUNA::