Rabu, 30 Jun 2010

~welcome JULY,,,~

salam...

kawan2, esok dah julai dah,,, harapan aku untuk bulan julai ni ialah :

1. setelkan sume problem before masuk ramadhan
2. bermaaf2an ngan semua orang yg aku penah buat salah, before ramadhan gak
3. aku nak jadi lebih baek dari bulan2 yg sebelumnya
4. aku da nak kena plan untuk hidup aku pasni (meaning pas abis blaja ni la, either nak sambung ke, xpun kije ker, xpun tunggu org masuk meminang yo lah)
5. plan for kenduri doa slamat and kenduri untuk sambut puasa
6. tempah baju kurung raya, tapi maybe aku beli abaya gak kot tahun ni... BLACK in color
7. aku kena jumpe TAYMEN, owner kedai airbrush yg katanya nk bagi promotion wt airbrushing utk keta aku
8. untuk class bln julai aku kena tunggu jadual dlu, so xleh nak citer banyak lagi la kan...
9. kena buat azam baru la semester ni, aku berazam utk buat yg sgt baek utk sem akn dtg ni utk naikkan lagi pionter aku...

so kawan2 doakan kejayaan aku yer, aku pun sama doakan kejayaan korang... sayang sgt kat korang...
thanx for everythings yar,.... Tuhan jer yg bisa membalas semuanya... amin

with love
zatil husna
a.k.a
AMNA LUNA 

Selasa, 29 Jun 2010

~Check list untuk diri sendiri~

salam....
kawan2,,, ni antara check list untuk aku and korang2 yg dah nak masuk semester baru:

1. bayar deposit rumah sewa baru RM150.00 + RM150.00 duit sewa umah baru bln jun
2. check student portal kot2 ada yg tertangguh or perlu disetelkan secepat mungkin
3. stationeries (yg 2tahun sudah punya)
4. notebook (sponsor by hotfm) and A4 paper (untuk printing)
5. beli new printer 
6. baju2 dah siap kemas, tinggal nak angkut jer
7. bantal, bantal busuk, tilam, selimut setel dah.. yg lama punya jer
8. servis kereta saga "bumblur blue" (akan dtg new spoiler with new tinted insyallah)
9. makeup belum refill lagi... uurrgghhh cuti2 pun makeup aku blh habis... hhmmm
10. laptop ada 2, tapi 2-2 penuh virus... nak kena format, so sapa leh tolong????
11. need to buy new handphone.. terjahanam sebab terjatuh lam air utk kali ke2...
12. handbags... huhuhu masih pakai yg lama jer...
13. text books yg lama xyah angkut, bila nak baru aku angkut bw g umah sewa
14. update jadual utk next sem...
15. ntah apa lagi ntah... aku pun dah pening dah ni...

nti aku update lagi check list ni yer... tu pun kalu teringat... btw kalu korang terbaca la blog aku ni kan, apa kata korang drop u guys punye hp no kat inbox fb aku...MUKABUKU SI CHANTEQ HATI sbbnya,..... hehehehhe hp dah jahanam, so skang ni aku pakai manual jer, nak call org kena tgok numbers kat notebook... wahahahah gila kuno kan??? xper asalkan aku xilang contact number korang dah la yer... tapi ni aku bagi no hp aku kot la korang nak jemput aku makan nasi minyak kan... dont worry aku makan nasi dah skang nih... hahahhahah ni no aku: 0132623203 no maxis aku nanti bila aku dah g maxis centre and sume cam da setel baru la aku bagi no maxis k... huahuahua... no maxis aku injured... jeng jeng jeng

ok lah,
peace for gaza

salam

~aku tak larat nak jawab dah~

salam...

kwn2, pasni apa2 kalau nak tnya boleh la tanya ngan die lak yer...
aku dah tak larat nak jawab pertanyaan korang...
coz aku still akan jawab "no comment"
so better tanya dia coz die lebih mengetahui...
die makan garam ngan gula lebih sikit beberapa tahun dari aku....
die jer yg layak untuk jawab soalan korang tu....
ake better jadi batu or kayu jer duk diam2....


so lagi skali any question just through HIM....
aku minta maap banyak2 yer...
peace friends...

lagi satu aku terlalu busy skang nih...
mau mempercepatkan segala proses sebelum hari tersebut...
will let u guys know k...
btw not my wedding day pun...
aku bridesmaid jer....

k lah... see u guys mlm ni k...
tata....
salam

Ahad, 27 Jun 2010

~photo's factory~










"vespa ni harga dia RP25000... agak murah la, imported nih, beli kat jakarta"




"aku ngan potongan rambut baru... hohoho ringan je kepala"

~SUBUH dah oiiii,,,, bangun!!!~

salam....

tuan - tuan
dan
puan - puan
sila bangunkan diri anda
subuh dah mai...
huhuhuh

Sabtu, 26 Jun 2010

~should i say this my dear???~

I

L
O
V
E

Y
O
U

&

I

M
I
S
S

Y
O
U

XOXOXOXOXO

WITH ALL MY HEART
hmmm :-((

Jumaat, 25 Jun 2010

~bila terpaksa memilih antara 2... susahnya hidup ni!!!~

salam...

aku nak citer sikit nih... semalam masa aku g pesuruh jaya sumpah untuk akuan bujang (urusan amanah raya), pegawai tu tanya aku mcm2 soalan dari latar belakang aku, skolah, study mana, pengalaman bekerja dan field of study aku... aku pun jawab la kat pegawai tu ape yg die tanya sejujur2nya....

dipendekkan cerita, tibe2 peggawai tu tanya aku "berminat untuk bekerja dengan firm kami???"..... terkejut la aku, dah la datang nak minta cop jer, tibe2 dpt lak tawaran bekerja... gaji??? starting RM1800++ temporary kalu permanent RM2000++ basic yer katanyer... jadinye aku tanya la kat pegawai tu "encik, saya xpenah blaja audit pun cik,,, cmner sy nak kije lam field yg bukan under my skill and knowledge??" pastu encik tu pun jawab la "kami mmg akan bagi training utk semua pekerja baru xkira lah berpengalaman atau tidak... tapi kami amat mengalukan fresh graduate..."

esemen.... aku tinggal lagi 1 semester jer nak abis ni... pastu tiba2 dpt peluang pkerjaan time aku betul2 memerlukan... hmmmm apa nak buat nih??? aku stop blaja jap then sambung after 1 year... boleh ker??? xpun aku sambung jer stdy smpai abis then baru kijer... tapi aku takut nanti peluang tu dah habis... haihhhhhh camner ni?? susah nya nak memilih... kalu aku lepaskan berlian untuk gapai emas aku rugi lepaskan berlian tu... tapi kalu aku tak lepaskan berlian tu aku terlepas peluang utk memiliki emas tu.... ha cmner nih??? dah buntu tol dah nih,,,,, coz i really need a job rite now.....

YA ALLAH please help me....

~gambar kenangan terakhir sebelum pemergian adinda~


tiada kata dapat diungkapkan... hanya air mata menjawab segalanya
pemergiannya penuh keinsafan
bahawa dunia ini hanya sementara
bahawa ajal maut milik semua cuma waktu dan detik yg belum pasti
ingatlah wahai kawan bahawa sesungguhnya ajal maut tidak mengira usia
percukupkanlah bekalan kita
untuk akhirat yg entah bila akan tiba

alfatihah untuk Allahyarham
Hj Muhammad Zairil Husri bin Hj Mohd Jamaluddin


~kehilangan yg terlalu bermakna~

realiti yg membuat aku buntu memikirkan masa depan
sesungguhnya tiada siapa dapat menghalang takdir yg telah ditentukanNYA
hilangnya insan yg kita sayangi bukan kerana pinta hati
tetapi kerana Tuhan lebih menyayangi mereka
perginya mereka tak kembali
hari mereka sudah pasti
kita yg hidup syik menghitung hari
kita yg hidup asyik menghitung cukupkah bekalan nanti
doaku buat kalian kita bertemu dititian siaratul mustakim
doaku kita bertemu di alam akhirat
kita berpisah didunia
jika rezeki menyebelahi InsyaALLAH kita akan bersatu kembali
Tuhan itu maha mengetahui
Tuhan itu menyayangi
Tuhan itu pemurah lagi mengasihani
ampunilah dosa2 mereka YA ALLAH
terangilah rumah mereka
jauhkan mereka dari azab kubur dan azab api nerakaMU YA ALLAH
sampaikan salam rinduku padanya
sampaikan salam rinduku pada ayahku
sampaikan salam rinduku pada adikku
hanya doa yg bisa menghubungkan kami sekeluarga
KAU ambil kekasih hatiku
KAU tinggalkan permata yg terlalu bernilai untuk ku
aku hanya mampu bersyukur pada limpahan kurniaMU YA ALLAH
sesungguhnya aku terlalu leka dengan kealpaan mencari kasih sayang orang
hinggakan aku buta melihat pada insan yg sentiasa menyayangiku
sesungguhnya aku bersyukur padamu Tuhan
maafkan diri ini MAK
anakmu ini sebenarnya terlalu banyak kehilangan
ampuni dosa2 anakmu
:-((

~padamu kubersujud - AFGAN.... ampunilah hambamu ini YA ALLAH~

ku menatap dalam kelam

tiada yang bisa ku lihat

selain hanya nama-Mu Ya Allah


esok ataukah nanti

ampuni semua salahku

lindungi aku dari segala fitnah


kau tempatku meminta

kau beriku bahagia

jadikan aku selamanya

hamba-Mu yang slalu bertakwa


ampuniku Ya Allah

yang sering melupakan-Mu

saat Kau limpahkan kurnia-Mu

dalam sunyi aku bersujud

~cptnye cari lain?????~

salam....

hati aku betol2 terluka....
harapan aku betol2 musnah...
pencarian aku betol2 sia2....

adakah ini masanya untuk aku melupakan???
adakah ini masanya untuk aku melepaskan...????

hmmmm senangnya buat kamu, mencari pengganti untuk aku......
mana letak perasaan tu???
terlalu cpt mengenali????
sudah la..... sama jer semua rupanya....
terima kasih untuk segalanya....

aku masih tetap setia
itu yg penah aku janji dulu kn???
janji kamu??? xkn tinggalkan....
hmmm tapi tinggalkan gak....

isssshhhhh sakit tol la cmni....
hmmmmm
sekian

salam

Khamis, 24 Jun 2010

~mlm ni xdpt ke masjid~

salam.....

oleh sbb mak aku masih sakit so aku kena temankan mak kat umah... xpat nak ronggeng baca yasin ngan makcik temah kat masjid.... sodeh yo..
hohoho k lah mau baca yasin utk kkasih hati.... jom kite ramai2...
alfatihah to
1. hj muhammad zairil husri bin hj mohd jamaluddin
2. hj mohd jamaluddin bin hj mohd
3. hj mahmood bin bachik
4. hjh maimun bt kulan




semoga roh mereka sentiasa dicucuri rahmatNYA.... amin


~kerana mulut kepala hotak die berjambul~

salam....

kawan2... bangun subuh dah ni... hohohooh ni berkenaan ngan tajuk diatas ni aku nak story la sikit tentang sorang hamba ALLAH ni... mlm tadi aku bka fb jap coz nk upload gmbr la kununye, then ngah leka upload tu aku ade la tnampak satu link tu mengatakan dak2 uitm jom join page ni kta kutuk hamba ALLAH ni coz kutuk uitm... aku pun tgok la page tu mmg sedap la brader tu duk kutuk uitm...

tapi kan pada pandangan aku la, ni secara professionalnya lah kalu kite layan orang bodoh kita pun sama2 jadi bodoh... nak tau napa??? yg aku tgok dak2 bkn stakat kutuk jer, siap ngan carut maki hamun bagai... ntah sapa yg bodoh ntah... be professional la sikit yer, kita ade pelajaran, kita ada maruah diri... jgn disebabkan brader yg bodoh tu kite pun ikot sama bodoh tuli cam die... ini perkembangan yg sgt tak sihat aku rasa... walaweh mesti ade yg bengang ngan aku pasni kan... xper kalu kita rase kita betol kita tegakkan kebenaran tu, tol x???

jadinya aku nak bgtau la sikit kat brader yg ngutuk uitm tu,,,, brader, kita sama2 bangsa sama2 bumiputra sama2 menetap di negara yg sama.... derr kalu xde uitm mmg kena pijak la dak2 bumiputra derr... apa jer universiti yg mempertahankan bumiputera selain uitm derr... blh tgok universiti lain la ada ker diorang nk letak hak keistimewaan bumiputra dan melayu tu tinggi setinggi maruah bangsa kite derr??? xkan??? so kita kena bersyukur dgn apa ug kerajaan dah bagi kat kite derr... wlaupun derr study kat universiti len pun derr kena ingat kita belajar ni sebab nak mempertahankan bangsa kita derr.... kalu semua dimonopoli oleh bangsa lain aku rasa mmg hak keistimewaan org melayu dan bumiputera mmg hilang la derr.... so aku nasihatkan ko belajar la pasal perlembagaan negara dan kontrak sosial yg mana berapa bnyak jer hak2 kita sebagai bangsa melayu dan bumiputra yg masih dipertahankan.....

salam

Rabu, 23 Jun 2010

~rahsia kecantikan dari aku~


salam...

kawan2... ni aku nak berkongsi rahsia kecantikan walaupun Si Chanteq ni tak cantik... hahhahaah
hari ni seharian aku duk umah mengadap cermin... nasib xpakai susuk, kalu tak mesti dah terkeluar susuk aku... hahahah okeh2, ni aku nak kongsi rahsia2 n petua2 yg aku guna untuk kesihatan wlaupun badan aku nih agak telebih sihat....


1. untuk rambut aku pakai shampoo sunsilk warna orange tuh... complete ngan conditioner n perapi after bilas... then aku nak suggest ni gunalah herbal essences shampoo yg sesuai utk rambut korang buktinya mmg ternyata berkesan... coz dulu aku pakai shampoo herbal essences... mmg melebatkan dan memanjangkan rambut korang... dan rambut pun nmpak sihat jer... lagi satu kalu xkeberatan korang ramas daun bunga raya dengan air pastu bila dah jadi cam berlendir sikit tu korang pupuk kat rambut... mmg berkesan... hasilnya rambut lebat dan shiny... hehheeh lagi satu daun bunga raya tu sesuai utk yg mudah sakit kepala... try lah...



2. untuk muka pulak aku pakai sabun special sikit lah coz muka aku xpat pakai pencuci muka yg berbentuk foam or mcm yg sewaktu denganya... coz ada alahan kulit... jadi yg sesuai wat masa ni aku pakai sabun RIZ RENI... cari jer kat mana2 butik kecantikan kompem ada... heheheh tapi price die kena tanggung sikit lah... so kena la jimat cermat pakai sabun tu kn... lagi satu yg aku slalu amalkan ialah pakai mask... xkira lah apa jenis mask pun asalkan yg sesuai dgn kulit muka... setakat ni aku guna yg blemish mud mask and aku xla pakai slalu,,, sebulan 3kali kot... hehehh jimat punye pasal... n aku ada amek supplement gak utk kulit ni... xkish la apa jenis pun asalkan yg sesuai utk kulit, luar n dlaman...



3. untuk makeup lak, aku punye kulit xbanyak kerenah... coz aku stakat ni tibai jer makeup yg aku suke... kdang2 aku pakai maybeline, kadang2 aku pakai pixy, kadang2 aku pakai revlon, kadang2 aku tibai gak silky girl, nanti aku nak try compact powder cosway lak,,, hohoho tapi ape2 pun make sure kulit korang dicuci and pakai toner before apply some makeup okeh... nanti berjeragat sapa nak jawab??? heheheh lagi satu aku jarang pakai lipstick, aku pakai lipgloss yg dah sedia ada pewarna tuh... hohoho nanti bibir lebam cepat la,,, org ckp aku smoking lak nti.... haihhhh untuk blusher aku cadangkan silky girl la yg okeh sket... hehehhe tapi ikot cite rasa masing2 la yer...



4. untuk penjagaan badan lak aku pakai shower cream utk bathing... stakat nih aku paling suka palmolive and lux... yg lain tu blh la kot... pastu jgan lupa pembersih tumit, berus kaki, body brush or sponge... ikot suke korang lah... pastu utk woman mesti kena ade feminin hygiene wash kn... heheheh paham2 la yer... then kalu rajin beli la lulur yg ade jual kat butik2 kecantikan... aku beli kat guardian jer, RM9.90 kot papaya scrub ngan lulur mandi RM12.00... sume tu tahan la dlm sebulan lebih xpun 2bulan kot.... hehhehehe ape g ek??? hmmm kalu rajin lagi korang mandi bunga ker... hohoho stakat nih aku lom penah buat... tu pasal la jodoh xkekal kot..... hahahhah



5. yg paling penting dari semua kat atas nih ialah SOLAT... nak muka berseri2 jangan tinggalkan solat... itu jer pesan aku... kompem cantik luar dan dalam.... lagi satu solat boleh mengawal emosi kita, boleh mengawal perasaan kita... jadinya kalu agak rasa nak marah tu cepat2 amek wuduk buat solat sunat ke apa yg patot... aku xlah alim sangat tapi aku rasa tentang solat ni semua tahu yg ianya wajib kn... jadinya tambahkan lagi kecantikan diri kita dengan bersolat berjemaah di masjid2 berhampiran... kompem lagi cantik... xpercaya jom ikot aku g solat jemaah kat m asjid setiap ari khamis jumaat and kadang2 aku g jer setiap ari... hehehhehe....



6. sentiasa maaf memaafi... itu yg penting... coz kalu luaran kite cantik tapi dalamam kiter busuk mmg buruklah kita dimata semua.... "una sentiasa memaafkan... dont worry... walaupun org tu penah wat jht kat na, penah lukakan ati na or so on na tetap maafkan sepenuh hati...." aku bukan tuhan untuk menghukum kan... so selagi nyawa masih melekat pada jasadnya selagi itulah aku sentiasa memaafkan,,,, hope korang pun camtu gak... xguna berdendam ngan orang coz kita ni ada Tuhan....



itu sahaja.... huhuhuhuh letih menaip....
salam kasih dan sayang
zatil husna bt hj mohd jamaluddin







~sudah tidak menggunakan fb mobile~

salam...

aku dah tak guna MUKABUKU mobile dah... nyampah jer, coz xpakai pun die potong gak RM1...
agak leceh gak kan... so aku isytiharkan yg MUKABUKU aku xperlu nak tulih post2 mcm dlu dah... ade sape kesah lak kn??? mcm ade hamba ALLAH tu kata kat aku pagi tadi "hade haku khesah,,, (dengan nada sengau)" hahahhaha

jap2, pagi tadi kawan aku tanya aku, "derr lama ko diam ko g mana?? wat preparation kawen ker???"
pastu ngan sepantas kilat aku jawab "derr aku ade jer derr idop jer lagi nih,,, lom ade niat pun aku nak kawen nih... tgu lagi 2tahun bru aku ckp pasal kawen derr... nape ko tnya aku gitu derr???"
kawan aku pun ckp lah "derr da lama ko xpost menda merepek kt fb der... hahahah aku pun pelik... ko cm da ilang je derr" hehehehh aku nak post tapi ade prob lak bila post jer xpat... so bter xyah post... senang hati aku... g pun nti post2 aku ade yg ckp aku jiwang karat lak, xpun ade yg tangkap sentap derr.... jeng jeng jeng.... xper aku update kat blog jer derr... g pun cm xde org nk baca kt blog ni derr... aku jer membebel tentang perasaan aku sorang2 kat sini der...

tu lah citenyer,,,
salam derr

~inilah nasib malangku~

salam....

hmmmm hari2 aku sedih jer... xpenah nak happy sejak sblan lepas... ape la malang nasib aku kan... aku mmg banyak wat salah kat orang kot... aku slalu wat orang marah, aku slalu sakitkan hati orang, semua yg jahat kat aku... sampai ada orang pikir aku lah penyebab semua ni berlaku... kepada kwn2 mereka dan kwn2 aku tolong la dengar cerita dari kedua2 belah pihak sebelum judge ape yg dah berlaku.... salah ker aku mempertahankan, sedangkan die xpernah menyelamatkan... renung2kan dan selamat bermaaf2an....

jadinya aku nak sambung lagi kisah malang aku ni,,, tadi bawa mak g klinik g cuci kaki mak... hmmm ada la ok sikit, alhamdulillah,,,, tapi yg aku rasa xok nye ialah nanti aku masuk belajar blan julai ni sape nak jaga mak??? sape nak bawa mak g cuci kaki??? sapa nak uruskan ubat mak?? sapa nak sediakan sup sayur mak hari2??? sapa nak buat tu semua???

makcik2 senang la ckp, bawa mak g sini g sana,,,, tapi diorang xtau penderitaan aku yg sebenar.... macam ade sorang makcik aku cakap "zatil, dulu mak kau slalu buat medical checkup kat hospital kn??? napa skang dah xpergi??? napa dah melarat mcm ni baru terhegeh2 nak g wat medical checkup???" aku pun jawab ngan linangan air mata,,, "kalau lah atil ada yg nak bawa mak g buat medical checkup mesti xjadi mcm ni,,, kalu org yg pandai bercakap tu tolong hantarkan mak kat bustop untuk mak amek teksi g hospital mesti xjadi mcm ni... kalu yg pandai ckp tu tahu yg mak xberupaya mcm ni mesti yg pandai ckp tu dah tolong bawa mak tanpa ada perasaan berkira kn???.... makcik, zatil semester lepas sanggup balik hari dari gombak ke shah alam sebab nk bawa mak g hospital,,, belum kira kos lagi, masa lagi,,, tapi zatil xkisah demi mak,,, lepas tu mak ckp, xpe lah mak buat medical checkup sebulan sekali je la, kesihatan mak ok jer.,,, lagipun mak xmau susahkan adik badik... jadinya kepada makcik yg banyak ckp tu tolong la jgn hanya pandai simpati mulot jer, tapi xde tindakan...."

kalau ikotkan hati nak jer zatil benti blaja jap,,, tapi teringat nasihat ayah "biar susah mana pun kamu, biar besar mana pun rintangan kamu, belajar mesti diutamakan... pelajaran itu penting.... biar ayah sakit, mak and adik ada jaga ayah,,,, xpayah nak runsing...." ni kata2 ayah 2tahun lepas beberapa bulan sebelum ayah pergi menyambut seruan Ilahi,,,, skang mak lak cakap cmni "zatil, belajar tu penting... nanti zatil masuk belajar biar mak usahakan mcm mna nak g cuci kaki sendiri tnpa minta bantuan org lain...." hati anak mana xsedih bila mak ckp cmni???? aku ni dah la ada mak jer skang nih,,, tempat mengadu xde dah.... hmmmmmm mak sabar yer ada hikmah disebalik semuanya... Tuhan nak mak tahu bahawa DIA sentiasa dekat dengan mak... jadi jangan sesekali melupakan Tuhan......

xpe la kawan2,,,, atleast aku ada korang sebagai tempat mengadu.... aku mmg jahat dimata korang, tapi percayalah, sampai saat ini aku xpernah tengok korang jahat disisi aku... coz aku really appreciate my friends... i love friends so much... kawan2 aku lah adik beradik aku skang nih... walaupun korang xde time aku susah xpe... aku xminta tolong ape2 pun dari korang... just aku minta doakan kesihatan yg baik untuk mak aku... tu jer... please....

k la kawan2, ape2 aku pohon seribu kemaafan dari korang sesungguhnya yg baik itu datangnya dari ALLAH, yg jelik itu dtg dri insan yg lemah lagi hin ini..... aku maapkan korang dari yg besar telapak langit hingga sekecil zarah... aku xmau tambah dosa, lagipun ajal maut kita xtahu kan.... renung2kan dan selamat bermaaf2an....

kasih dan sayang
untuk semua
zatil husna bt hj mohd jamaluddin

~susahnya nak melupakan kamu~

salam....

disaat dan ketika ini, aku sorang2 ngadap lappy...
untuk melupakan insan yg pernah bertamu di kalbu, kawan2 aku ckp n suggest beberapa cara:
1. ko delete sumer gambar die >>> aku delete pastu restore balik, kenangan kot...
2. ko buang jer sume kenangan ko ngan die>>> aku nk buang kt mana ntah aku xjmpe tong sampah special utk buang sumer tu... mmg xkn la aku buang...
3. ko jangan g tempat yg ko penah g ngan die>>> aku, tmpat yg aku slalu g ngan die tu mmg tmpat yg aku mmg suke g, so mmg kena g gak
4. ko jangan la amek tahu pasal die lagi>>>> aku, buat masa ni aku mmg nak sgt amek tahu pasal die, reason as a friend.
5. ko cari bf baru jer la>>> yg ni mmg aku xkan buat lagi la... xmau dah cri bf. titik. noktah.
6. ko g la melancong>>> aku dah sampai ke bandung pun duk ingat kat die.. mmg xblh
7. ko g la cari entertainment ko>>> entertainment aku DIE kot... tapi kalu aku buat perangai dulu.... ermmmm xmau lah cukuplah saat kegemilangan
8. ko buat senaman yoga>>> senaman mulot pun aku malas
9. ko amek la ubat2 terlarang>>> xmau la yg nih, wat aku mati cepat jer... da la xde bf, lom kawen,, xmau
10. ko ni mmg terlampau setia la zatil, degil, xmau dgr ckp kawan, susah tol ckp ngan ko nih...>>> hahahah sori la geng, aku ni bukan ape, cuma masih belum menerima apa2 kehilangan,,, cube bagi aku relax2 ngan die... tapi tu lah, takdir kan... mak aku ckp mungkin kita bukan milik die sekarang, tapi siapa tahu akan datang kan??? doa banyak2 utk future husband yg tidaklah perfect, tapi cukuplah utk melengkapkan kekurangan diri kita...

lagi satu kawan aku ade ckp>>> zatil, untuk masa skang ni bukan bakal bf yg ko cari, tapi bakal suami... biarlah muka bakal suami ko tu mcm pengembala kambing ker, bekas banduan ker, biar buruk rupe asalkan dalam hati ada ALQURAN dalam hati die ada taman yg diterangi dengan limpahan cahaya keimanan...

kata aku kat kawan aku>>> jenuh aku nak cari yg rupe gitu... haihhhhhhhh.... kena tengok imam muda selalu la nih???? tapi sesuai ker aku yg hina utk insan semulia itu???? xpe ajal maut, jodoh pertemuan ditangan Tuhan.... apa2 pun aku mmg sgt2 merindui... rindu kat sapa??? rindu kat orang lah kn... xkn rindu kat kucing lak... hohohohoho.... do u? do i??? did u ??? hmmmm what eva....

Isnin, 21 Jun 2010

~subuh sudah~

salam gengzz...

bangun2, jangan tido lagi
dah pukul 5.20 a.m...
kita subuh ramai2 jom...
huhuhuhuh

Ahad, 20 Jun 2010

~yg kau bawa bukan tembok pemisah, tapi hanya kain kapan~

tembok yang terlalu banyak memberi kepedihan dalam hati arwah ayah, arwah atok, arwah nenek dan arwah harry... duhai kekasih hatiku... empunya tembok ni dah pun meninggal dunia, mesti kekasih hati semua ada jumpa dengan dia kn?? hmmm mungkin Tuhan nak tunjuk pada kami semua bahawa tuan empunya tembok nih mmg bnyk buat dosa dengan adik beradik dia,,,, nak tahu kenapa??? sewaktu jenazah masih dirumah, anak2 lelaki die bergaduh sesama sendiri,,,, sorang pun anak lelaki die xbaca yasin utk die... kemudian, yg menantu perempuan pulak sibuk duk cerita paerihal kecantikan dan stail hidup yg mewah.... ape jenis manusia tu??? wahai kekasih hatiku, percaya tak hanya beberapa org jer yg membacakan yasin pada empunya tembok tu... dan anatara yg membaca yasin utk empunya tembok adalah zatil sendiri... lagi satu Tuhan nak tunjuk, sepanjang hayatnya die terlalu leka pada pangkat, harta dan darjat... jadi kembalinya dia pada tuhan hanya membawa kain kapan yg bakal dimakan oleh ulat2 dibawah sana nanti.... die hanya membawa doa2 dari kami.... tetapi kenapa dia lupa nk bawa tanah orang yg dia ambil secara paksaan dan tipuan??? kenapa dia lupa nak bawa tembok pemisah antara rumah banglow die dan umah nenek kite yg usang tu??? kenapa die lupa nak bawa kereta BMW dan MAZDA kononye hadiah dari anak die tu??? kenapa die xbawa sume harta dunia tu???? tuhan nk tunjuk, apa yg dibawa oleh die hanyalah bekalan yg telah dikutipnye sepanjang hayat die hidup.... itu sahaja.... hmmm ikotkan hati yg pedih ni, mmg aku xmaafkan hamba ALLAH tu, tapi atas dasar sesama manusia, sedarah sedaging, aku maafkan segala perbuatan terkutuk yg telah kau lakukan pada seluruh keluargaku.... aku maafkan.... percayalah kawan2, sebaik jer aku aminkan doa aku padanya terus kilat dan petir berdentum... hujan lebat xsemena2.... aku takot gak, takot apa yg aku buat salah... tapi ALLAH nk tunjuk lagi bahawa sesungguhnya kemaafan terbesar adalah dari insan yg dianiaya... jadi aku maafkan dia setulus hati... seikhlas hati... apa yg meruntun hati aku tatkala jenazah empunya tembok pemisah dibawa ke kuburan, hujan lebat selebat2nya... tidak ada tanda bakal berhenti.... jadi oleh kerana jenazah telah pun siap sedia disembahyangkan dan telah sampai ke kuburan, jenazahnya terpaksa ditanam di dalam liang lahad yg dipenuhi air paras betis... sudah habis kudrat penggali kubur menimba air hujan... tetapi kuburnya tetap dipenuhi air... jadi jenazahnya tetap ditanam didlam liang yg dipenuhi air... selamat lah kamu disana wahai empunya tembok pemisah.... semoga tuhan mengampuni segala dosamu,,,, amin......
aku ambil semua ini utk dijadikan teladan dan pengajaran supaya aku tidak lari pada paksi manusia hakiki, aku tidak lari dari paksi tanggungjawabku sbgai muslim, aku tidak alpa pada jadahnya hal duniawi..... kita sebagai umat NABI MUHAMMAD ikutlah cara dan sunnah nabi.... keluarga sedarah sedaging jangan disia siakan, jgn diabaikan, jdgn ditindas.....

alfatihah utk semua arwah 

Sabtu, 19 Jun 2010

~sangat sedih bila kena potong rambut~

to my deary hairs..... hmmmm im sorry.... terpaksa potong awak, sebab awak terlalu panjang and agak melambatkan proses sy untuk mandi.... jadi dengan hati yg sgt sedih, sy terpaksa potong awak wahai sang rambut.... teringat lak aritu baru jer letak olive oil... kunun nak bagi rambut lembut, alih2 rambut jadi makin lebat jer rasanya.... tapi elok gak letak olive oil tu, sebab awak jadi sgt bersinar wahai sang rambut.... tapi saya xde pilihan lain selain memotong awak jadi sangat pendek..... xper lepas ni sy simpan rambut panjang lagi yer.... awak jgn majuk lak nak tumbuh yer sang rambut.... alahai sayang sgt kat awak ni wahai sang rambut... kalu boleh xmau potong...... uuuuuwwwwaaaaaaaaaa..... nanges xberlagu jer dah ni......

sy pkai shampoo with conditioner plus serum plus other traditional methods utk awak kan rambut.... hmmmmm sedihnyer......... hukhukhuk.....

~nk kawen gk!!!~

aku rasa nk kawen bila tgok best fwen kawen.....
huihhhhh menci menci menci.....
aku nk kawen gk!!!!!!!!!!!!!

~esok hari bapa~

selamat hari bapa kepada semua ayah, abah, papa, daddy yg telah
bersusah payah membesarkan anak2 yg ckup degil ini...
kepada aku sendiri, dah tak tau nak ucap happy fathers day kat sapa...
hmmmm kalu dulu wish kat arwah ayah mesti ayah aku gelak,,, ntah napa ntah...
katanya, tak kan bulan jun baru nak celebrate??? hehehhehe
kire jun la special day for u ayah....
tapi tu semua tinggal pengajaran dan kenangan untuk aku....
sangat rindu kat ayah.... hohohoho paling rindu ayah punye dengkur....
and the way you try to sing as good as jamal abdillah,,,,, perasan jer....
i love u dad.... hope that i can turn the time back...

alfatihah to Hj Mohd Jamaluddin bin Hj Mohd
R.I.P

Jumaat, 18 Jun 2010

~kritikan dan kata2 berguna... bukan mengata phm???~

salam...

hukhukhuk... masih berbekas batuk nih... hmmmm masuk gas dah... so harap xsakit g mlm nih....
wahhh intro yg agak pnjg lak kan,,,, so korg ape kbr??? sihat??? hope sihat la kan. menurut kata2 aku kat atas tuh, korg rase aku nk cerita pasal ape??? hohohoho aku nak cerita la sikit pasal hamba ALLAH ni, katanya jurufoto ataupun photographer... jadinyer keje sambilan die shoot gambo org la kan... so dipendekkan cerita die seh la aku n the gengz comment pictures die... hmmm not bad, mmg terbaek lah gambo2 die tu... nk pendek lagi, aku n the gengz pun comment la one picture tu yg kami rasa terlalu bnyk editing yg dibuat smpai dah xnmpak real dah gmbo tu.... alih2 si mamat nih naek angin lak, katanya "walaweh bnyak bunyik lak korg nih... cube korg lak yg amek gmbo gitu... mmg aku kondem kn krg lak"
hak alah,,, die yg suruh kami comment die lak terasa,,, alo bro, kami bgi comment yg berguna utk ko...  bukan utk membinasakan kerjaya ko,,, kalu gini la better ko jadi pengembala kambing la bro... boleh turunkan darah ko tu sikit... biar kurg ckit baran ko tu... len kali kalu xmau kami comment ape yg kurg bgus psal pics ko, jgn la ko upload gmbr yg xelok bro... ko upload gmbr yg terbaek jer... okeh??? nmpak sgt ko hipokrit kn bro??? haihhhh dengan sepantas kilat aku and gengs terus delete die dri friend list... wat sakit hati jer kn... so kpda bro tersebut kalu boleh kami mmg xmau dah add ko... ko request bnyk2 kali pun kami ttp xmau add ko... so tolong phm yer.... bukan ape nti gado lak,,, cma xbest jer gado2 ni,,, kite wt kije sama2 bro... menda yg sama gak kite tekan bro... so ko better cari gengs yg satu kepala cm ko lah,,, kami xmau la kwn ngan ko,,,,, auuwwww sengal jer brader tu kn,,,, len kali aku jadi hipokrit xmau comment yg xbek,,, comment je la yg elok2 wlpun gmbr tu xelok.... hmmmm ni la manusia kan.... haihhhh ok lah... aku ingat nak sambung tulis pasal cite karate kid yg aku tgok smlm,,, heheheh tpi cam mls,,, btw karate kid mmg terbaek derr,,,,, g la tgok,,, ape yg penting dlm tu ialah tntang kasih sayang, persahabatan dan konfiden....  udah la,,, nti citer g...

adioss....

salam...

~hukhukhuk batok dah bunyi cm sea lion~

salam........

time2 ni la nk kena athma kn.... hukhukhuk gas gas gas... i need gas.... hok hok hok  gas gas.... bape lama la leh tahan napas nih.... dah la uncle sumer g PD.... omg.... please bertahanlah sang nyawa....
adessss nk ajak sape g klinik nih.... hukhukhuk (sempat g tulis blog).................

tolonglah bertahan nyawaku... tolonglah....  tolonglah.............. nyawa ini terlalu kempunan gas..... oksigen..... eerrrkkkkk.......... (T_T) 

~ade ape ngan 18jun???~

salam...
hello gengz...
hmmmm btw how r u guys??? hope u guys fine yer...

1st of all, berkaitan ngan tajuk diatas,,, aku just nk buat kesimpulan yg SINGLE is SUCK dude.... yuppp thats the word... suck... my life was suck for a month ago, everything goes wrongly, everything was not in the mood, everything was suck up...

who did told me that single 'is' better??? who??? did they realized that, in a life we need sumone, yupp again we need sumone,,, we need someone to share our love with, to share our probs with, to share our experience with, to share everything with the one that we love.... ya i know this is fate... my fate.... but then love should not be like this,,, it should grow everyday,,,, remember???? it will neva fade.... ooouuuwwhhhh gosh.... these are too much,,,,

hmmmmm i hate MAY... i hate this year.... i hate all those wrongly things that ive made.... i hate myself... i hate what i have done...... and know i realize that i hate to LOVE or to be LOVE again.... that is me,,, people said "hey babe, try to make things simple, dont be so stupid as u" hello,,,, am i stupid? yes i am.... im so stupid in LOVE... again yes im stupid dowhh... how do i make things as simple as ur ASS??? how??? this is how i get apart, this is how i get to be together... im just being myself,,, ive tried my best dude... this is what i get for return>>>ASSHOLE...

people said "no more tears la weh... com'on juz find sumone that suite u" and i "if i found one, i will let him cries for me... then i will let him go juz like what others done to me, so better dont la... better dont let me to get into a RELATIONSHIP again..." eeeuuuwww ini sudah parah okeh...

yesterday, ive watched a muvie title The Prince of Persia... one thing that ive learned from that muvie "dont easily believe in others, eventhough they are ur family, ur fwens, ur relatives, or ur love one... believe in urself..... becuase we dont know who are the backstabber and who are the only one who really appreciating u...." i know, this is what we call as LIFE.... even he will neva be mine, i will owez pray the best for him... please dont eva do such things to other girls ok... sian kat diorang nanti,,,  kena reject while loving u so much really make me hurt.... seyes..... xpe lah, one day... one day... one day.... the day will come...

btw sorry for everythng yar... xmau dah gado2,,,, sgt menyesal,,,,, xmau dah masam2 muka.... xmau dah perli2,,,, xmau dah itu n ini,,,, rite now, what we need is networking.... yuppp business networking,,,, sorry... im really really hope that u will forgive me... forgive me fwen....


salam




Rabu, 16 Jun 2010

~i miss part of being together~

i'm missing the part where i care for others as much as i care about myself...
being single can be lonely at times...
i miss hearty conversations and laughter
i miss cuddling...
i miss trusting and believing in others...
i miss everythings...

~hari yg sgt penat~

salam...

hello geng,,, hmmm ape khabar yer??? hope sihat2 belaka lah hendaknya...
hari ni xmau citer panjang lah, coz diri ini tersangat lah penat...
mana lagi nak jaga mak, mana lagi nak masak, mana lagi nak kemas umah, mana lagi nak g anto keta g servis, mana lagi nk g bankin cheque, mana lagi nak g setelkan amanah raya...
rasa jadi mcm robocop jer ari nih... haihhhh esok sambung g amanah raya lagi, ntah bila nak setel xtau la,,,,
dah boring pun ade gak nih..... asyik wat menda yg sama berulang kali..... \

xpelah, doakan sumer problem aku setel secepat mungkin.... huhuhu kalu boleh setel sebelum Tuhan dtg menjemput,,,, ok lah, nti citer lagi

salam

Isnin, 14 Jun 2010

~kisah aku dan mak yg sakit~

salam....

hello gengz.... buat apa tu??? sihat ker?? hope semua sihat belaka... hmmm today mmg hari yg sgt memenatkan.... pagi2 lagi aku dah anto mak ke hospital... check punye check rupanya bisul dikaki mak dah merebak ke tapak kaki... bayangkan aku tengok kot mcm mana kulit tapak kaki mak dipotong... astagfirullah.... mengucap aku bnyk2... aku mmg tak larat la tengok darah,,, dari kecik lagi... bila aku tengok jer darah, akan keluar la peluh sejuk, pastu kepala rasa pening, pastu aku rasa pitam, pastu bedebuk jatuh pengsan,,,, adesss sian kat mak tadi... "mak, bukan zatil tak mau tengok mak operate tadi... tapi zatil tak lalu tengok darah tu... dari jauh zatil dah boleh bau darah tu..."

lepas semua dah ok, mak pun da boleh jalan sikit2, aku pun bawa mak balik, aku minta masukkan mak kat ward... tapi doktor ckp, condition mak aku masih belum serius.... so, aku bawa la mak aku balik... bermula la tanggungjawab aku membela mak aku yg sakit kat umah... mmg aku jadi budak baik jer ari ni... duk umah, masak sup utk mak,  aku tolong cuci kaki mak, amek kan wuduk utk mak,,,, huhuhuhu

hmmm sedih ada, kesian ada, letih ada,,,, semua ada arini.....
xpelah, dah nama pun anak,,, syurga dibawah telapak kaki ibu kn...
sayangilah ibu anda, selagi mereka masih ada...

love u so much mak... mmuuaahhkkszz

salam sayang

Ahad, 13 Jun 2010

~mak sakit~

salam...

kwn2 please doakn kesihatan mak aku pleaseeeee.....
tu jer harta yg aku ada...

Sabtu, 12 Jun 2010

~ada apa dgn 10jun????~

salam....

hello geng....
hmmmm rasa mcm dah lama x berblog kn,,, heheheh
so berkaitan ngan tarikh 10jun tu, hmmm nak tau napa?? result aku dah keluar, tapi masih xdpt tgok sampai lah 11jun iaitu smlm baru la dpt tgok... hehhehe alhamdulillah result aku ok dari sem lepas... thanks kepada pembakar semangat... huhuhuh sedih sgt coz xdpt ucap personally kt die... tapi takpe aku ucap kat blog jer la.... " thank you so much dear coz, aritu sanggup teman na blajo sampai lewat mlm, bagi semangat kat na, na hargai sangat2... dan hasilnya mmg sgt2 berbaloi... will miss u so damn much"

n tarikh 10jun tu suppose jadi anniversary yg ke4... tapi..... xpe la tangguhkan jer la dulu..... better be fwen like what he told me... ade jodoh xkemana.... ade rezeki ada la, kawan2 doakan lah yg terbaek untuk aku and dia yer.....

then 10jun tu jugak aku da berjaya settlekn insurans arwah adik... alhamdulillah... xde la serabut sangat kepala otak ni... so sekarang aku nak kena fokus pada amanah raya jer lagi... xsabar rasanya na selesaikan hal duniawi ni.... hmmmm kesian kat arwah adik and arwah ayah kat bawah sana.... selagi xselesai selagi tu mereka pun xtenteram... tol x??? hmmmm alfatihah utk both of u.

Khamis, 10 Jun 2010

~kisah cinta si hina sepertiku~

salam....

mimpi atau realiti??? ini yg sentiasa bermain di fikiran aku dari pagi sampai la sekarang ni... jika hanya mimpi, biarkan aku tidur sepanjang hari... kerana mimpi itu terlalu indah dari realiti... tapi jika ini adalah realiti, aku hanya mampu berserah pada takdir, aku hanya mampu mengalah pada ketentuanNya... jadi jika mimpi itu sentiasa bermain di dlm ingatan, apa salahnya jadikan ia realiti betul tak?? tapi mana mungkin jika bertepuk sebelah tangan berbunyi.... mana mungkin burung terbang dengan satu sayap... jadi ambil iktibar dengan apa yg berlaku, Tuhan itu maha adil... Tuhan itu maha mengasihani... jika benar sudah tersurat begini, Kau berikanlah aku petunjuk Ya Allah... Kau tunjukanlah mana yg baik untuk ku, dan kau jauhkan lah mana yg buruk dariku.... bukan aku tidak mensyukuri pemberianMu Ya Allah... bukan aku tidak redha dengan takdir ini... tapi aku hanya insan yg lemah yg benar2 mengaharapkan pertolonganMu.... tunjukanlah padaku Tuhan, tunjukan aku petunjukMu... Amin.


sebenarnya hatiku terlalu mencintaimu... kenapa tidak Tuhan melengkapkan aku dengan arjuna setia?? kerana kata Tuhan "Aku ciptakan manusia saling berpasangan, saling melengkapi segala kelemahan dan kelebihan"... oleh itu Tuhan berikan aku si arjuna yg tidak setia, kerana aku sudah terlalu setia untuk melengkapi kelemahan pasanganku... tapi.... kenapa harus aku? kenapa harus aku yg diuji sebegini rupa? kenapa aku terlalu setia???? kerana, sudah banyak kali aku kehilangan orang yg aku sayangi, kerana sudah banyak kali Tuhan uji aku dengan mengambil insan yg aku sayang dan cinta..... sungguh, aku belum bisa menerima kehilangan disaat ini, aku belum bisa menerima ini... hati aku kosong, kerana selama beberapa bulan yg dulu hatiku sentiasa dipenuhi... dipenuhi oleh si cinta hati... tapi kenapa??? kenapa mesti aku??? kenapa KAU kosongkan hati hambamu ini kembali Ya Allah??? jika benar dia bukan untuk ku, mengapa KAU temukan aku dengannya??? di saat ini aku menangis, tapi pada siapa harus ku tangisi penderitaanku?? pada siapa harus aku mengadu?? jika benar ini perjalanan hidupku, mengapa KAU biarkan aku keseorangan?? mengapa tidak KAU ciptakan pasangan bagiku??

aku benar2 kesepian... aku benar2 keseorangan.... kembalinya aku padaMu juga seorang diri... jika ini adalah takdir, aku terima sepenuh hatiku.....aku rela KAU ambil nyawaku.... aku rela KAU jemput diriku Ya Allah... kerana bisa aku ketemu kekasih hatiku... kekasih hatiku, tempat aku mengadu selama ini... sakitnya diriku dengan dugaan yg maha berat ini... kuatkanlah imanku didalam mengharungi segalanya Ya Allah... jika ini balasan untuk dosa2 ku selama ini, aku terima... jika ini keadilan utk ku, aku terima... jika ini adalah permulaan cerita hidupku, kau tamatkanlah hidupku Ya Allah, sesungguhnya dugaan ini benar2 telah mengambil separuh dari nyawaku... aku kalah... aku kalah pada cinta yg aku cipta sendiri... pada cinta yg aku impikan selama ini... aku kalah pada segalanya...... 

pada yg mengenali, pada yg menyayangi, pada yg membenci.... aku doakan yg terbaik utk semua, aku doakan yg terindah utk semua... hanya satu pintaku, maafkan segala kesalahanku, maafkan segala keterlanjuran kataku, maafkan segala keburukan sikapku, maafkan diatas keterpaksaan menyintaiku, maafkan aku setulus hati kalian.... sesungguhnya, yg baik itu datangnya dari ALLAH, yg jelik itu datangnya dari hambaNya yg hina ini.... aku maafkan segala apa yg telah dilakuakan keatas diriku, aku halalkan segalanya, hanya satu pintaku, sayangilah insan yg menyayangi anda setulus hati,,, terima segala kelemahan dirinya kerana Tuhan ciptakan manusia bukan semuanya sempurna... jangan kerana terlalu mengejar kesempurnaan, jiwa sendiri hilang kesempurnaan... tapi harapanku yg baik2 sahaja. belum pernah aku membenci orang, kerana hati aku tidak pernah membenci, hati aku mudah menyayangi... 

salam sayang untuk sayang (T_T) 
i love u

Selasa, 8 Jun 2010

~AKU SAKIT~

Aku sakit

Bila menatap matamu

Sadarku bahwa engkau bukan milikku
Aku sakit

Bila ku mengagumimu

Sadarku kau tak pernah mengagumi ku


Bangunkan aku dari tidur panjangku

Sadarkan aku dari mimpi tentangmu

Ku salah bila ku berharap padamu

Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku


Kau tak tau perasaan ku

Dan ku tak mau kau tau

Aku sakit

Jika kau tau hatiku

Karna diriku tak berarti bagimu

Aku sakit

Bilakah kau sembuhkan aku

Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

im trying my best, but really u didnt give me another chance for me
ignoring really hurting me slowly
the pain killer is u
my medicine is u
how could i live without u?
please.....