Rabu, 28 Julai 2010

::MaLaM iNi....::

salam,

bulan mengambang tandanya kita sudah dipenghujung bulan,,,, tak lama lagi kita akan berjumpa, berkasih semula dengan bulan yg penuh kemuliaan Bulan Ramadhan.... sesungguhnya hati sentiasa berdoa supaya ramadhan lebih lama dari kebiasaanya... kenapa??? hmmm sebab yg paling utama bulan ramadhan adalah bulan dimana ahlil kubur tidak akan diseksa, kubur mereka dilapangkan seluas2nya.... aku sentiasa menanti bulan ramadhan sebab aku tak nak arwah ayah dan arwah adik disiksa.... aku sentiasa berdoa agar mereka tidak diazab,,, (T_T)

sebab kedua, aku sentiasa ingat tarikh kematian arwah ayah 06.09.08 bersamaan dengan 6Ramadhan... ayah pergi meninggalkan kami di bulan yg penuh kemuliaan,,, itu mungkin bahagian ayah, perginya tenang dipagi hari, disaat dirinya sedang berpuasa... "ayah, kakak rindu ayah sgt2... kakak tak ada tempat mengadu... ayah jer yg paham kan..." aku ingat lagi pesan ayah "harta ayah ialah anak2 ayah, ayah simpan harta ni sampai akhir hayat ayah insyallah, tapi kalau ayah dah tak ada nanti harta ayah ini jgn berpisah antara satu sama lain, jgn bergaduh".....hmmm aku sedih sangat,,,, setiap hari setiap detik ingatan hanya pada mereka.... kenapa terlalu awal mereka pergi.... kenapa mesti aku,,,, itu hanya Tuhan sahaja yg mengetahuinya.....Qada' dan Qadar...... semua sudah tertulis....

sebab ketiga, tarawih.... hmmm kalau balik gombak memang aku bertarawih beramai2 dengan ahlil masjid... tapi kalau di shah alam, kekangan waktu dan belajar...... hmmmm tengoklah mcm mana nanti dpt ke tak aku bertarawih di shah alam.... job di bulan puasa sudah dtg, mcm mana nih,,,, wedding card la, gmbr la... mcm2 la.... hmmmmm tensi!!!!

sebab keempat, kerana bulan puasa la dpt mkn semeja dengan emak and family..... (^_^)

sebab kelima, sudah 2 tahun..... kami bermula pada 1ramadhan, juga dibulan penuh kemuliaan.... alhamdulillah kerana apa yg telah terjadi banyak mengajar aku lebih menghargai org di sekeliling aku... walaupun mereka tidak pernah menghargai, aku tak kisah... janji mereka tahu bahawa aku sentiasa mendoakan yg terbaik untuk mereka....

sebab lain,,, bulan ramadhan kan bulan melipat gandakan amalan,,, apa lagi jom la kita... (^_^)
malam ini penuh kedukaan, dan aku berharap Tuhan akan sentiasa menguji diri ini, sebab dengan dugaan yg silih berganti itu membuatkan aku sentiasa ingat pada ALLAH....

salam sayang
::AMNA LUNA::


Selasa, 27 Julai 2010

::I've Learned.....::

Salam,

dear friends, my heart mumbling these words many times...
it is between my heart and me and you...
remember the past, it teached you to learned...
so please learned from mistakes....

dear friends,

i've learned it is easy for us to judge the mistakes of others but difficult to recognize our own mistake.......

i've learned that it takes years to build up trust and only seconds to destroy it.........

i've learned that you cannot make someone love you. all you can do is to be someone who can be loved. the rest is up to them............

i've learned that there are people who loved you bearly, but just dont know how to show it..........

ive learned that you should always leave loved ones with loving words. it may be the last time you'll see them............

i've learned that love star at forever, end at never.....

im all alone, and i've learned all these by my own...
what can i say that it is not easy to be me... but please to understand me... please to bear in mind that im always in the learning process... life is a learning process in which we teached to do the do's and dont's.... please accept me the way i am....

salam sayang
::AMNA LUNA::

Isnin, 26 Julai 2010

::Photo's Factory 9>>>food styling::

lasagna yg dimasak oleh chef Zatil Husna... lazat sedap, dah cheezy sgt2... owh lupa cheese yg digunakan ialah cheese mozarella.... sedap wooo.... huhuhu next time, kita masak pizza, brownies dan segalam macam yer... hehehhe

hasil tangan aku, anis dan salam... hmmm nmpak sedap tapi semua ni fake yer,,, lasagna diatas jer yg boleh dimakan,,, gambar pastri choux ngan meringue nih adalah palsu semata2,,, hanya untuk menarik mata anda semua untuk mamam,,,, lalallala

pancake with maple syrup... ha yg ni boleh dimakan,,, heheh tahu tak maple syrup ni adlah syrup yg sgt sedap plus dimakan dengan pancake yg gebu... yummy... resipinye senang jer, beli pancake flour yg ade kt giant tu then masak sendiri,,, heheheh senang kan... by the way ini serba sedikit introduction dari aku... sebenarnya untuk menjadi food stylist ni kita perlu ada minat dan kesungguhan... apa yg penting semua pictures and moment yg kita amek perlulah betul dan subjeknya jgn terlalu 'fake'...

hmmm kinda blur lagi ker??? tak apa... nantikan kemunculan gambar2 lain,,, aku belum mendapatkan gear yg sesuai untuk shooting nih... so, kena la tunggu waktu dan ketikanya,,, lagipun diri ini masih di dalam proses pembelajaran... aku harapkan dorongan dan kritikan membina dari pro2 yg hebat lagi mantop lepas nih,,, hehehehe... what i want is to be someone....that different from others... kalau semua nak shoot event jer abis la kan, so aku sgt2 berminat utk shoot foodies nih... walaupun sudah terlalu ramai food stylist nih tapi apa salhnya mencuba... betul tak gitu???

alhir kata, belajarlah kamu sebelum kamu fail,,,,
esok ade quiz nih... dah2... tata

c u all later

salam sayang
::AMNA LUNA::

Ahad, 25 Julai 2010

::rabun aku makin rabun::

salam,

kawan2, kalau jalan2 kat mana2 and then terserempak ngan aku korang tegur2 la yer... heheheh bukan aku tak mau tegur dulu, tapi aku rabun tinggi la... hmmm dah pakai spec pun masih cam kurang memuaskan lagi...
aku punye rabun jauh tak ada lah tinggi... tapi rabun silau ni ha membuatkan aku runsing sangat2... melampau2 rabun silau nih sampai +200 power nyer.... hmmmm setakat nih kalu driving siang aku okeh lagi, tapi kalu driving malam aku agak susah sikit... aku nampak lampu jalan tu berpecah2 then sumer menda jadi blur jer... haihhhhh.... kena tuka spec lagi kot... uuuwwwwaaa abis bajet untuk semester ni.

kepada yg tak rabun tu, bersyukurlah dengan pemberian Tuhan. sebab tak best la rabun ni, pandang tak puas... huhuhuhu ok lah, aku ngah amalkan makan carrot nih, suppliment utk mata, and air zam2 titikan kt mata... harap mujarab lah... insyallah dengan izin Tuhan.

jumpa lagi nanti yer....

salam sayang
::AMNA LUNA::

Jumaat, 23 Julai 2010

::24julai harijadi harry::

salam,

kereta kembara mak aku bernombor plat BGC247... sama la dengan tarikh 24julai tu.. apa kena mengena kereta kembara dengan tarikh keramat 24julai tu??? hmmmm panjang ceritanya........

aku menulis sekadar untuk berkongsi perasaan, sekadar untuk berkongsi pengalaman,,, kita ambil intipati yg baik untuk dijadikan panduan, sesungguhnya jika tulisan aku banyak menyinggung perasaan orang lain aku minta maaf, ianya bukan disengajakan, kerana ianya datang dari hati aku sendiri... yg jelik itu mmg dari aku... aku minta maaf lagi skali.

aku terpanggil untuk menulis kisah2 hidup terakhir yg dijalani arwah adik aku sebulan sebelum pemergiannya ke alam yg hakiki, perginya dia tidak pernah kembali, perginya dia buat hidup aku sunyi dan sepi..... kata orang tua2, 44hari sebelum seorang hamba ALLAH itu dicabut nyawa, dia akan menunjukkan sikit demi sedikit petanda. antara sedar atau tidak sahaja.

ingin sahaja aku ceritakan buat pedoman semua... tapi hati ini terlalu sedih... hati ini terlalu rindu pada kekasih hati yg tidak pernah lagi kembali... aku rindukan panggilan "kakak" darinya... aku rindukan ajakan "outing malam" bersamanya... aku rindukan gurauan manja darinya... aku ingat kata2 ini "kakak, harry nak sambung belajar.... tapi harry nak belajar jauh2... tenang sikit" kata2 ini sentiasa bermain2 dikepala aku kerana kata2nya ini dituturkan hanya 6 jam sebelum perginya dia bertemu dengan Pencipta.... sedih hati tatkala menanggung rindu yg teramat sangat... hanya doa yg mampu aku berikan... doa dari seorang kakak yg telah kehilangan segala2nya.....

untuk harry>>>

kakak tak tahu nak cakap cam mana.... kakak rindukan kau... dah 1bulan kakak tak pergi rumah harry.... bukan kerana tak ada masa, tapi kakak terlalu rindu... kakak tak nak menangis depan mak... jadi untuk elak semua tu berlaku kakak sanggup bagi mcm2 alasan kat mak utk tidak ke kuburan dlm waktu terdekat ni... kakak tak sanggup... puasa dah nak dekat, lepas puasa kita raya... tahun ni kakak raya berdua lagi dengan mak... hmmmm kalau boleh kakak nak sangat beraya dengan harry dengan ayah,,,, tapi ALLAH terlalu menyayangi kalian... DIA ambil 2 permata hati yg kakak ada... DIA tinggalkan satu2nya cahaya utk kakak hidup... DIA tinggalkan mak untuk kakak.... tapi rindu kakak pada harry dan ayah terlalu tinggi.... harry, selamat hari lahir... walaupun dah tak bermakna tarikh 24julai tu... tapi kakak tetap meraikannya... meraikannya dengan doa2.... setiap kali solat, kakak tak pernah lupa titipkan salam rindu untuk harry dan ayah....

harry dan ayah>>> damailah kalian disana, nantikan kami di syurga... kami sentiasa merindui dan kami tidak pernah lupakan kalian walau sedetik pun.... harry dan ayah, kakak terpaksa lalui perit dan getir sepanjang ketiadaan kalian.... oleh kerana berasa kesunyian, kakak terlalu mempercayai dan menyayangi orang lain sehingga tidak dapat menerima kehilangan lagi... tetapi mereka tidak pernah memahami isi hati ini... hanya ayah dan harry yg memahami perasaan kakak... kakak sayangkan kalian.... sambutlah kakak di syurga, tunggu kakak ngan emak... tak sabar menunggu detik kita bakal bersatu kembali... hmmmm salam sayang kakak untuk ayah dan harry... "YA ALLAH, ampunilah dosa2 kekasih hatiku, tempatkan mereka dikalangan orang2 yg beriman dan soleh disisiMU..." amin yarabbal alamin....

kepada kawan2 yg membaca blog saya>>>>
sayangilah keluarga anda, sayangilah ibu bapa anda, sayangilah adik beradik anda... kerana bila2 masa sahaj mereka bakal meningglkan kita, cuma waktu dan ketika yg tidak pasti.... jangan sesekali menjadi anak yg derhaka, jangan sesekali menerbitkan pergaduhan diantara adik beradik dan sedrah sedaging... dunia ini benar2 hanya sementara... yg kita kejarkan adalah akhirat yg hakiki... kenali diri, carilah jalan yg benar, sesungguhnya ALLAH itu maha pengampun lagi maha mengasihani... kepada mereka yg menganiayai anak yatim, sudah2 lah berbuat begitu,,,, NABI tidak mengaku umatnya jika mereka menganiayai anak yatim... jangan sesekali menyakiti anak yatim....

kepada diri sendiri>>>> nasib dan ketentuan ayah dan harry sudah ditentukan... kini bersedialah dengan amalan kamu wahai zatil husna... tinggalkan segala laranganNYA... dekatkan diri dengan kebenaranNYA.... zatil husna, yg tinggal pada kau hanyalah secebis hati untuk mengingati dan menyayangi kekasih hati kamu... jangan lupa dengan tanggungjawab kamu menjaga ibu... satu2nya cahaya yg ALLAH berikan untuk kamu sentiasa berbnafas di dunia yg penuh zalim ini....

maafkan diri ini.....

salam sayang
::AMNA LUNA::

::jaga perasaan jangan BARAN::

salam,

kawan2 jumpa lagi kita,,, aku amek masa jap nak berblog sebab jap lagi nak sambung buat kerja.
aku selalu berpesan dengan kawan2, jaga perasaan masing2 jangan ikutkan baran nanti semua benda boleh jadi huru hara... kalau rasa nak baran jer cepat2 la cool down mengucap banyak2... ingat jgn sesekali meninggikan suara kat orang, anak orang, mak bapak orang dan semua orang....

aku pun baran, tapi belum sampai nak menengking menjerit tak tentu pasal. kalau korang tak boleh buang tabiat baran tu sekarang, maknanya sampai dah beranak pinak bercucu pun korang tetap ngan perangai baran tu... malas la layan orang gini, kejap elok kejap tak elok... aku bercakap melalui pengalaman... aku berkata melalui pandangan mata, aku bercerita kerana perlu berkongsi bersama.....

sebenarnya banyak cara nak hilangkan baran nih, antaranya bersolat, mengaji, mengucap dan sebagainya... paling senang nak hilang baran ialah think positive... tapi jangan la sampai di luar sedar... lagi satu orang yg baran ni memang sesuai ngan orang yg tak baran,,, so cari la kawan yg sejuk hatinya... api lawannya air kan??? ha senang cerita tak payah kawan ngan orang baran nih,,,, buat sakit hati jer, nak tau napa?? sebab bila seseorang itu dah baran dia akan membuat sesuatu perkara diluar kawalan minda dia... so apa jer yg di barankan akan terkeluar secara drastik dan kadang2 ada yg sanggup memukul dan sebagainya....

hmmm kenapa aku pilih topic pasal baran??? aku tiba2 teringat suatu peristiwa dulu2... and peristiwa lain yg betul2 buat aku terpikir, yg aku ni macam tempat orang melepaskan amarah dan geram... haihhh pening kepala dikelilingi orang2 begini, tapi inilah lumrah kehidupan, inilah asam garam kehidupan... kadang2 lagi menambah minyak petrol dalam bara api memang menyeronokkan... heheheh tak apa la, semua itu ciptaan Tuhan, so nak tak nak untuk elak semua tu berlaku lagi aku pun tulis la serba sedikti pasal baran ni... pada yg terasa aku tak boleh nak buat apa lah, sebab korang yg rasa bukan aku yg tolong rasakan untuk korang. sedikit selfish untuk diri sendiri tidak akan membuatkan orang lain terluka kan??? hahahah

jangan biarkan diri diselubungi kesedihan, agak2 kalau suami korang tu panas baran jangan lak korang biarkan dia ngan perangai baran gitu yer... nanti lama2 naik minyak lagi mau naik tangan pulak kan... sian jer sapa yg kena pukul oleh suami panas baran...aauuuwwww tak mau la. biar kita tak bahagia sendirian dari tak bahagia bersama someone... betul tak???

ermmmm jap2, aku ada terbaca satu ayat mengatakan bahawa "ALLAh itu maha pengasih lagi maha penyayang,,,, DIA akan menemukan kita dengan berbagai2 jenis manusia yg tidak sesuai untuk kita sebelum DIA menemukan yg terbaik untuk kita...." jadi jangan kecewa jangan sedih dengan ketentuan yg Tuhan tuliskan untuk kita... kerana disebaliknya ALLAH menyediakan hadiah yg sgt bernilai untuk kita, ALLAH menyediakan yg sgt terbaik untuk kita...

pesanan buat yg sedang menanggung sengsara cinta baran>>> hmmm semua penyakit ada ubatnya, sakit jiwa ada ubatnya, sakit jantung ada ubatnya, sakit kaki tangan ada ubatnya, dan sakit cinta juga ada ubatnya... believe me one day that the cure of the love painfull will be found out by the bless of ALLAH Almighty, by the doa and pray... so let by gone be by gone... let the star shine again, let the moon smile again,,, no sadness, its enough... no heartbroken becoz nothing left behind,,,, get back ur heart and give it to someone that really appreciate the meaning of love and being love...

pesanan untuk aku>>> zatil husna @ amna luna, the day is coming, what u have to do is to concentrate on what u want to achieve. nothing such as heartbroken and dissapointed... only 10 weeks more to go, final semester and final year... and u know what is the best for u, u deserve better than before. a new life begin after this year, u need to plan zatil. jeng jeng jeng... (^_^) bukan planning to get married okeh,,, itu far away from the list walaupun mak tetap berkeras suruh kawin... hahahah
untuk mak>>>>(mak ni rilex la dulu, kite baru nak melepaskan lelah belajar.... give me time yer mak.... bagi kite lagi 2tahun then kite decide tau... susah jadi anak tunggal nih... aiiiyyyooo amma appa yennadey :-p)

pesanan untuk yg membaca blog aku>>> berpegang pada janji manis orang dah tak pakai dah sekarang... berpegang pada janji Tuhan orang sentiasa amalkan... berpegang pada yg SATU tiada DUA atau TIGA...
"jangan senang naik marah nanti naik darah", "jangan senang buruk sangka nanti hubungan binasa", "jangan senang melafazkan kata janji nanti orang menanti", "jangan sesekali amek hati dengan aku sebab aku hanya insan biasa seperti kamu".........

kata2 dari hati aku>>

"appreciate the moment, keep the memories, tied it up and say this was what we've created together... end with endless"....

"to be unhappy alone is better than to be unhappy with someone"

"predict the unpredictable, say that everything could happen get ready sooner or later..."

"the sadness is the due to unhappiness"

"fly away like kite,
comeback like bird,
go away from my heart,
because u make my heart hurt"

"without u there is no ME,
without ME u are happy,
being with u is such a lovely memory,
be away from u my heart is lonely"

"dengar2kanlah isi hati kamu dengan sebaiknya, sesungguhnya hati itu sentiasa berbisik dengan perlahan"

salam sayang
::AMNA LUNA::


::interaksi di blog sedang slow, interaksi dgn camera sedang pantas::

salam,,,,

kawan2, aku masih belum ada masa untuk update blog....

interaksi kita kini terbatas,,, 

halangan utama adalah kekangan waktu....

halangan kedua ialah belajar....

halangan ketiga ialah independent study + primary research yg bakal aku buat untuk semester ni....

halangan terakhir sgt sibuk mengutip pixel makanan... (food styling, that is my way of shooting up the moment)

>> wait for the foodies pictures... we capture to share... the new invention of food styling... we made the model, we create the subject, then we search the best angle... huhuhuhuh i love food styling... walaupun sgt penat...

ok, jumpa lagi kalu ada masa...

salam sayang
::AMNA LUNA::

Rabu, 21 Julai 2010

::penutupan institut kemahiran yayas..... sel.....::

salam.......

hati aku berkobar2 nak mencoret sedikit coretan hati yg berbau kekecewaan yg sgt mendalam....
bukan untuk memihak pada mana2 pihak, bukan untuk menghunus kata pada mana2 hukum politik, bukan untuk menjengkelkan rasa tidak puas hati pada pihak yg termakan cili merah jingga, tapi aku menjerit di blog atas dasar sebagai seorang pelajar atau mahasiswi yg tidak lama lagi bakal melangkah ke alam baru. menjadi seorang yg graduated from local university menjadikan aku ibarat pucuk2 hijau yg mengharapkan cahaya matahari dan udara yg segar dari bumi yg penuh dengan warna warni kehidupan... itulah dunia...

tapi inikah dunia yg perlu mahasiswa dan mahasiswi hadapi??? apa yg sedang berlaku dibalik tirai propaganda pihak ini sehinggakan mereka dengan tanpa rasa belas kasihan menutup Institut tersebut??? tidakkah mereka sedar apa yg dilakukan oleh bangsa mereka sendiri??? atas dasar apakah yg dipegang hingga mereka alpa pada anak bangsa itu??? hmmmmm sounds complicated kn???

bayangkan apakah perasaan pelajar yg berada di tahun akhir dan hanya tinggal selangkah sahaja  lagi bagi mereka menamatkan pengajian???? ini bukan zalim, tapi ini sgt zalim!!!! aku juga pelajar seperti mereka, aku juga sebangsa dengan mereka, aku juga berpijak pada tanah tumpah darah yg sama dgn mereka... tapi inikah cara untuk memajukan lagi anak bangsa???? ya, daun itu dtg dri dahan dan dahan itu dtg dri pokok serta akar yg kuat... tapi fikirlah, dimanakah letaknya asas akar pokok itu jika baja yg disirami itu telah diracuni oleh anasir2 yg mahu menumbangkan anak pokok itu sendiri???

dimanakah silapnya??? kemahiran dan pengurusan adalah dua benda yg berbeza,,, kemahiran lebih kepada praktikal dan pengurusan lebih kepada teori.... tapi, bagaimanakah pelajar2 itu semua dpt membiasakan diri didlm institut lain yg berteraskan pengurusan??? walhal sudah bertahun mereka dipraktikkan dgn kemahiran yg pada asanya mahu membantu mereka yg kurang berkemampuan dan mahu membantu anak bangsa dgn kemahiran2 yg boleh diguna pakai...

maaf jika kata2 aku amat perit hingga meleleh air mata darah membacanya, tapi fikirkanlah.... inikah caranya memenangi hati2 pelajar???? anda sudah kalah di situ,,,, kerana ianya langsung tidak membantu pihak anda,,,, aku terharu sgt sebab aku tengok yg membuat bantahan adalah kaum aku sendiri, bangsa aku sendiri, dan yg lebih menyedihkan mereka2 itu mungkin suatu hari nanti adalah seorang usahawan yg berjaya, mereka mungkin seorang kontraktor yg mengambil tender jutaan ringgit, dollar, mungkin juga mereka itu nanti seorang menteri yg bakal menggegarkan legasi ini... tidak kah anda berasa rugi??? hmmmmm RUGI sgt....

haihhhhhhhhhhh!!!!!!! rasa marah sgt, rasa geram sgt.... tapi aku bukan dato, aku bukan tan sri untuk membida jualan cerita yg diolah oleh mereka2 itu... aku hanyalah seorang pelajar yg memandang dri sudut tingginya ilmu itu adalah untuk dikongsi bersama, tingginya ilmu itu jika diguna dgn sebaiknya, tingginya ilmu itu jika tidak disia sia.... jadi ambil teladan dri kisah ini.... aku tidak berniat apa2... cuma aku rasa melekit, aku rasa berlengas dgn kanji2 kehidupan yg pekat dan likat ini.... aku hanya mampu mengukir kata, tapi aku rasa ianya juga cukup untuk menyokong legasi pelajar 1Malaysia....  maaf lagi skali.... aku masih tetap membantah..................

salam sayang
::AMNA LUNA

Khamis, 15 Julai 2010

::harga minyak naek???::

salam....

ni yg nak marah ni....
harga minyak dah naek....
hmmmm alamtnya kena jalan kaki je lah....
tak dapat lah nak bawa mak jalan2 lagi...
huhuhuhuh.....

to my MAK>>>>> mak, nanti kite blanja makan yer.... (bodek nih, bagi elaun naek sikit... sebab harga minyak dah naik) hehehhehehe... mak kite rajin baca blog nih.... lalalallaaaa katanya bagus juga blog nih, tempat melepaskan amarah... ha ni kite nak marah la ni..."HARGA MINYAK NAIK"

love u lah mak...

salam sayang
::AMNA LUNA::

Selasa, 13 Julai 2010

::Uptown Shah Alam, Kedai Bandi Amuk, KFC sek13::

salam,

kawan2, aku baru jer balik dri berjimba bersama teman... wahahah penat seh... tadi g uptown shah alam mcm xbest jer coz xbnyk brg bru then aktiviti mencuci mata tidak berjalan ngan lancar coz xramai orang laki pon yg dtg kt uptown tdi... haihhhhh ade pn sorang dua jer... hmmmmm da xde lelaki ker kt shah alam nih???? hahhahah pupus dah kot...

pastu perjalanan diteruskan ke cafe bandi amuk, alih2 kedai dah tutup coz dah kul 2 lebih da pun.... hehehhe abg bandi pasni buka kedai 24jam k.... then kami decide utk supper kt kfc.... mkn la ayam original k, pastu xabis, membazir amalan syaitan.... sib perangai lom sampai thap tu lgi... hehehheheh

balik jer dah pukul 4 pagi, mata da ngantok, tpi pale otak masih ligat memikirkan aktiviti esok... tomorrow aku and the gengs akan ke library utk setelkan asgment... pcya x aku g library nih.... hehehheh pas g library aktiviti esok akan diteruskan dgn bershopping ke AEON bukit tinggi... then aku akan terus ke gombak utk bersama2 teman yg lagi sorang berjimba pula.... xtau la bila nak abih berjimba nih.... zatil husna final semester dah ni..... hahahhahahahah dulik lah, janji sumer nih leh wat aku happy... dah2, mau tido lah... merapu jer dah ni,,,,

salam sayang
::AMNA LUNA::

Isnin, 12 Julai 2010

::Photo's Factory 8>> kucing aku suka tupai::


salam,

hallo geng, ni aku memperkenalkan ahli baru kat umah ni, namanya IYAU... huhuhu muka comot, kaki mcm pakai stoking and telinga mcm ade cover...
sgt berdedikasi bila time makan, bila time kenyang die hilang...

::iyau, pandai jer bergambar::


::ni plak hasil tangkapan mak iyau tadi... sian::


::setinggi tinggi tupai melompat akhirnya jatuh tegolek dikerjakan mak iyau::


::ni ntah sapa ntah, poyo jer lebih::


::ni pun sama, poyo jer::

sekian, nanti upload lagi,,,
daaa

salam sayang
::AMNA LUNA::

Hetty Koes Endang - Kasih

Ahad, 11 Julai 2010

::Photo's Factory 7>> makan dan makan di burger king::

salam,

hallo gengz, ni aku upload ckit pics aku and kazen mazen g supper kt burger king karak...
huhuhuhuu mana la badan xmantop kan...
ok lah malas nk taip bnyk2 , korang tatap jer lah










ok sampai sini jer, nanti aku upload lagi pics yg len k...
huhuhu kepada kazen mazen ku, love u all...
kakak sorang jer pompuan, tapi kakak yg jadi tukang buli nih,,, ape cer???
huahuahuahua

salam sayang
::AMNA LUNA::

Sabtu, 10 Julai 2010

::Photo's Factory 6>> sehari di ikea dan the curve::


salam,
hallo kawan2, ni ade sikit pictures aku pegi ikea and the curve...
malas nk upload bnyk2, coz line agak lombap...
jadinye ni jer yg aku upload k...
to anis yg selalu baca blog nih, sila2 lah comment... huuhuhu


makan and minum time, die punye paper cup sgt kreatif dan simple

next month aku beli nih, untuk my lappytop red or black yg sesuai ek???

harga pun not bad, RM39.90

kami kat waroeng penyet, the curve... die punye cashier mcm lakhanat... sbb tu aku xamek pics bnyk2 kt sini

selamat hari raya aidilfitri dari ikea.... pose pn lom g,,, cehhhh

itu saja diwaktu ini,
aku and kazen mazen mau ke burger king
menyantap burger gadang

salam sayang
::AMNA LUNA::

::Kenangan 'Dolu-Dolu' = Video Tape::

salam,

hello kawan2, slamat petang.. huhuhu aku baru jer abis marathon tgok citer2 yg ade lam laptop nih... huihhh bosan kot... hmmm aku sebenarnya nak citer nih, dulu2 time aku darjah 4, 5, 6 camtu, aku suke memenuhi aktiviti petang aku ngan menonton video tape. korang tau ker ape video tape tu??? huhuhuh dulu2 jer orang pakai video tape player, skang mana ade lagi dah...


ha ni lah die video tape (^_*)


kalu dulu2, aku ngan kazen mazen akan jalan dari umah sampai lah kat kedai sebelah tokong cina semata2 nak g sewa video tape.. ha, dlu mana penah beli, kami sewa jer. kalu xsilap jadi ahli RM10 seumur hidup then untuk sewa kena ikot hari, 1hari kena charge RM0.50 jer... huhuhu murah kan... sebab tu la kitorang xpenah beli video tape...

aku ingat lagi dulu kalu g sewa video tape mesti aku amek cite hantu cina, xpun citer indon yg lawak, kalu xsilap pelakon die nama 'KADIR DAN DOYOK'... hahahah mmg best kot lawak2 diorang... pastu kalu sewa video tape tu aku mesti sewa lam seminggu baru aku pulangkan balik sebabnya, lepas aku tengok 1cite pakcik aku lak sambung, pastu makcik aku lak sambung tgok, pastu kazen mazen aku lak tgok... hahhaha mmg best la dulu....

yg paling best, kalu g sewa video tape tu kitorang msti akan dpt 1 video tape yg FOC sbabnya kitorang slalu sewa mesti lebih dari 10 video tape, tu yg xpyah bayar utk 1 video tape... hehheh lagi satu pengalaman paling best time nak g sewa video tape tu, kitorang kena redah kampung cina and kebun getah, so bila sampai jer kampung cina tu aku and kazen mazen semua dah get ready cabut selipar dan terus lari sepantas kilat.... hahahhaha nak tau nape??? ade anjing bangsat kat kampung tu yg pantang nampak orang mesti nak kejar... hahahah mmg best la, alih2 bila sampai kedai sewa video tape muka semua pucat, peluh menitik2, pastu tapak kaki semua merah2 coz lari atas jln tar yg panas... hehehheh sengal jer kan....

tu lah antara pengalaman aku time budak2 dlu yg tibe2 jer terlintas lam pale otak aku petang2 nih... hehhheheh zaman kanak2 mmg best, bebas jer bermain tanpa halangan.... skang nih, nak bermain pun xde masa dah, asyik kije, assgment, kije, kije, dan kije....  hmmmmm zaman itu mmg dah berlalu, tapi kenangan dizaman itu sentiasa segar lam ingatan....

salam sayang
::AMNA LUNA::

::Sedang Menunggu New Born Baby::

salam,

kawan2, jgn tekejut ngan status diatas... coz aku bukanlah si preggy yg bakal melahirkan baby, tapi si preggy yg len akan melahirkan... huhuhuh siapakah yg bakal bergelar ibu itu???? akulah, cuma baby yg aku maksudkan bukanlah baby yg boleh membesar seperti baby laen.... ni baby yg special ckit... huhuuh xsabar menunggu nih... haihhhh brape lama lagi mau tunggu daa???

xpe2, aku kan suka kompang 1kampung dulu kasi gebang dulu 1bandor pastu baru la aku bgtau apa yg aku maksudkan ngan BABY tu k.... lalalala happy tidak terkata kerana niat yg aku simpan selama aku masih di sarawak lagi bakal tercapai xlama jer lagi..... alhamdulillah, dengan berkat kesabaran serta ketekunan dan rase kedekut yg tinggi akhirnya aku berjaya jugak memiliki baby tersebut,,,, lama kot, dah nak dekat 5tahun dah.....

to my kazen yg nak kawen tu, aku xtau lagi dpt hadir ke majlis tu ke x... tapi yg pastinye aku dah tolong mncarikan photog yg terbaek utk kazenku... weeeee sori ye kazenku coz aku mmg xdpt dtg... sori lagi sekali....

yg baek dan mulia itu dtgnya dri Tuhan, yg jelik dan buruk itu dri hamba ini juga.....
segala salah dan silap harap dimaafkan dengan hati yg ikhlas yer
no hard feeling k,,, no touching2...
love u...

salam sayang
::AMNA LUNA::

Jumaat, 9 Julai 2010

::Photo;s factory 5>> baru pulang berjimba, berkarok::





gambar2 diatas telah dishoot disekitar quality hotel,,,, hohoho best sangat menghabiskan masa berkaraoke bersama teman2... hope ni jadi kenangan kita bersama,,,, uuwwwaaa dah part six kan kite, dah last semester dah... pasni kalu sambung master tempat yg sama dpt gak jumpa, xpun  kalu kije tmpt sama dpt gak jumpa... tapi jodoh pertemuan kita Tuhan dah tuliskan, mungkin akan berakhir dan mungkin juga akan bermula,,, tapi our friendship will neva die, will neva fade away kn.... love u guys so much.... hukhuhkhuk... sedih jer

kata2 tersasul ari nih banyak terkeluar dri mulut ilah and anis, and shu omar... hahahha "shushu>shu minum susu, smek sepat> spek semat, site vijit>site visit, panau>payau" wahahah banyak lagi sebenarnya... tapi aku lupa dah...

oklah, nti aku upload lagi gmbo bnyk2, nak tido dah coz tomolo mau g IKEA... mencuci mata amalan kami... heheheh daaaa

salam sayang
::AMNA LUNA::

Rabu, 7 Julai 2010

::tagged, friendster aku dah berhabuk dah::

salam,

halo kawan2, aku xleh tido nih... penyakit lama berulang kembali insomnia... hmmm tomoro kena g klinik la jawabnya... btw berkaitan ngan tajuk kat atas tu, aku just nak bgtau account tagged aku dah berzaman xbuka... heheheheh dah berhabuk gamaknya, aku ada lebih kuraang 155 friend request... aiiyyyoooo malas la nak update tagged tuh, mengarut jer...

lagi satu, friendster pun ntah apa khabar ntah... haihhh aku nak delete jer la account yg xdigunakan tu ha... bnyk2 pun buat pening kepala jer kot.... huhuhuuh myspace pn ada, tu pun arwah adik aku yg buatkan, kononnye nk suh kakak die nih cri bf la kt myspace... alih2 die xbg pun aku password utk myspace tuh,,, sampai la skang ni aku xbuka myspace....

hehehheh twitter aku ade gak, baru nak berjinak walaupun xreti nak guna lagi tapi aku ngah menguasai lah twitter tu cmner... hehehhe cm sengal jer ada bnyak account social web ni kan,.... tapi untuk aku, semua account tu ada kenangan pahit manis yg tersendiri... heheheheh

apa2 pun terserah pada diri korang sama ada nk guna account banyak2 or just pakai 1 jer... aku skang fb pun tunggang langgang.... so pkai jer la handphone.... hahahha ntah apa2 aku merepek pagi2 nih.... hhhuuaarrgghh ngantok lak...

k lah kawan2, aku mau cube melelapkan mata....

salam sayang
::AMNA LUNA::

::makna CINTA yg sebenarnya::

salam,

kepada Tuhan yg mencipta langit luas terbentang, mencipta hutan gunung ganang bukit bukau yg hijau, mencipta laut yg luas dan tenang, mencipta manusia haiwan dan tumbuhan.... sesungguhnya kami ini hambamu telah jauh lari dari perjalanan yg satu, hambaMU ini telah terpesong pada titian yg lurus itu... KAU ampunilah dosa2ku YA ALLAH....

sesungguhnya aku telah jauh sesat terhadap cinta... sesungguhnya aku telah alpa terhadap cinta, aku terlalu taksub atas nama cinta... sehinggakan aku lupa bahawa cinta sebenar adalah cinta manusia pada  PENCIPTANYA, cinta RASULLULLAH pada umat BAGINDA... sesungguhnya disaat2 terakhir nyawa Rasullullah, Baginda masih menyintai umatnya,,,, "ummatti, ummatti, ummatti" tidakkah kita sadar akan cinta yg tulus ini??? sesungguhnya cintaku ini adalah cinta pada TUHAN, cinta pada RASULLULLAH, cinta pada keluarga, cinta pada sahabat.... click untuk mereka yg kasihkan RASULLULLAH

(T_T)
salam sayang
::AMNA LUNA::

::keputusan yg telah diputuskan dengan kata putus::

salam,

dengan hati yang maha berat aku mengukir kata2 aku di malam hari ni... setiap yg berlaku ada sebabnya, setiap yg dilakukan ada tujuannya, setiap yg terjadi ada akibatnya... semuanya sedang bermain2 dlm kepala aku dikala hati terlalu berat untuk meluahkan, bibir kaku mengeluarkan kata2...

sayang itu tandanya setia, sayang itu tandanya bersama dikala susah senang... apa yg pasti sayang itu tiada tolok bandingnya, hanya sayang pada Tuhan yg dpt melawan... oleh kerana sayang yg teramat, aku telah membuat keputusan yg bagi aku tiada siapa dpt menampungnya, disaat bahu menggalas pelbagai tanggungjawab yg silih berganti bagai tiada penghujungnya ini.... keputusan itu bukanlah sembarangan, bukanlah kata2 bodoh, tapi keputusan yg aku harapkan dpt mengubah segala2nya...

dengan izin Tuhan segalanya mungkin,,, syukur hati aku telah diterangi oleh kata2 yg telah membuatkan kau terpana sejenak, kata2 yg penuh bisa itu telah membuatkan aku berfikir tanpa jemu... "duit boleh dicari, tetapi ilmu itu terlalu tinggi nilainya, ilmu itu terlalu bernilai dari wang ringgit, tidak ada yg lebih membanggakan didalam dunia ini apabila dpt sama2 berjihad mendidik anak hingga meniti menara gading" kata2 ini terlalu menikam2 jiwa, terlalu menusuk2 jiwa...

apa yg telah aku putuskan??? Alhamdulillah, aku masih mahu meneruskan perjalanan meniti menara gading itu sehingga aku rasakan aku telah cukup bersedia untuk mencurahkan ilmu itu pula kepada anak2 yg bakal lahir dimasa hadapan... InsyaAllah, aku memohon keizinan MU wahai Tuhan, KAU permudahkanlah segala urusanku, KAU terangilah akal dan jiwaku dengan cahaya keimanan, KAU tunjukkanlah kepadaku jalan yg utuh lagi benar... sesungguhnya, aku adalah hambaMU yg benar2 mengahrapkan hidayah dari MU YA ALLAH.... ampunilah segala dosa2 kedua ibubapaku, ampunilah dosa2 adik ku, ampunilah dosa2 ku, ampunilah dosa2 sahabatku, ampunilah dosa2 kaum keluargaku, ampunilah dosa2 seluruh umatMU... kami mengharapkan kebahagiaan dunia dan akhirat YA ALLAH... amin.

salam sayang
::AMNA LUNA::

Selasa, 6 Julai 2010

::ceritera class cancel dan jln2 cuci gambar::

salam....

hello fwens... hohoho 1st of all aku sgt berbesar hati dan ingin mengucapkan terima kasih pada si lecturer yg meng'cancel'kan class di esok hari... boleh lah hamba beradu di atas katil yg empuk dirumah... wahahahah suke sgt2....

heheheh aku nak cerite ckit nih, tadi aku, kak shu, anis and ilah adalah antara orang tg terawal yg menapakkan kaki ke plaza masalam,,,, wahahah niat dihati nak mencuci gambar, alih2 kedai masih tutup... "hallo tokey, tido lagi ker???" wahahah nak dekat sejam lebih la tunggu kedai gmbar tu buka,,, kalu ikot hati cuci dijalan ampang jer, tapi bukan gmbr kepunyaan diri sendiri terpaksalah mencucinye dikedai gmbr masalam... weeee tunggu punye tunggu akhirnya buka gak la kdai gambar tu, aku and anis pun g la cuci gmbar kat situ,,,, mula2 aku g kat kaunter depan skali and aku ckp la lt sorg budak pompuan kurus kering yg mmg aku xpenah nampak "kak, sy nak cuci gambar la" then tanpa tengok muka aku and dengan nada marah die ckp kat kawan die gini "weh ni amek nih orang nak cuci gmbar" wah wah wah indah bahasa akak yer... aku xlah kisah sgt kot coz mybe die bnyk kijer coz baru bukak kedai, tapi please la weh customer service itu adalah penting coz service yg baik menunjukkan kualiti kedai tuh... bukan utk mengata, tapi mmg itulah dasarnya bila org buat kije sambil marah.... "kak len kali kalu nak buat kije marah2 akak tuka je kije laen, jadi guru besar ke, jadi pak polisi ker" huhuhuhu

hmmmm tu satu citer seorg pekerja yg mungkin agak emo pada pagi tadi... pastu aku cuci gak gambar kat situ,,, nasib ada sorg pekerja yg bek hati and lemah lembut jer lyan kami... heheheh kan bagus gitu,,,, jadinya gambar sebanyak 305 keping pn tercuci lah kat kedai tuh... heheh esok dah blh amek dah bayar pun dah setel semuanya rm122.00 jer.....

untuk akak yg mrh2 tu, kite jumpe lagi yer ari esok,,, hahahah xmau la aku, wat sakit hati jer nti.... xpe2, mak aku kata idup jgn wat musuh,,, kalu blh musuh tu kita buat kawan baik,,,,, haihhhhhhhhh

dah2, jap g citer lagi, nak maghrib dah.....

salam sayang
::AMNA LUNA::

::Photo's Factory 4 "penjelajahan selama 2hari sekitar mid valley, putrajaya, alamanda, shah alam"::

salam...

hello fwens, how are u guys??? huhuhuh kembali aktif berblog untuk 1 hari ni... hehehhe
bekerja sebagai student telah membataskan segala2nya...
jadinya bila ada time terluang baru lah dpt ber'tenet' kembali...
hari sabtu hari tu special fwens dtg ketanah kuala lumpur ni semata2 untuk menghiburkan hati aku yg kononnya sedang berduka lara ini... alhamdulillah aku gembira sangat2 walaupun penat...
kami berjimba dari pagi sampai ke mlm... dari mlm sampai ke pagi, alih2 kami semua tido lam kereta je la...
hohohoho mmg best la korang, tapi sgt sedih coz time yg diberi hanya ckup untuk aku bergosip jer ngan korang, lum masuk ngumpat dan mengata lgi... tapi xpe aku tunggu 'coti' time yer... heheheh
btw, atas dasar privasi kwn2 aku tu, aku tak dpt la upload gmbar2 diorang (ni atas permintaan diorang gak)
so ape yg aku leh upload just gambar2 aku je la, walaupun buruk rupa tapi aku upload gak gambar aku coz saja jer nak memenuhi blog aku nih....
hehehhe lagi skali, aku sgt2 berterima kasih pada yg sudi menghiburkan hati ini... happy la kejap... sayang sangat2 sama kamu... wahahahahah biar hati berbicara kata mereka...
silalah tatap gambar2 dibawah (^_*)




gambar diputrajaya and shah alam, kata org sarawak "nang ngegeh lah kau tok" aauuwww, lihat rambutku ada 'tail'


sebelum mengeluarkan diri dari umah,,, heheheh

kereta nih ahlil masjid punye nih, katanya nak jual,,, ada sapa nk beli x???


ada lagi some pics yg akan aku upload, termasuklah pics si empunya nama AMNA itu... mau tau sape AMNA yg sebenarnya??? nti aku upload pics die.... yg penting si AMNA bukanlah aku...
btw, kalu mau beli itu kereta sila lah hubungi aku yer : 0132623203

Sabtu, 3 Julai 2010

::jangan amek laki orang::

salam....

kawan2 bangun subuh dah ni... hohohoho... aku terbangun gara2 kawan aku call bgtau dia da sampai k.l... huhuhu tapi xper, aku suh die and the geng g la rayau mana2 masjid rehatkan badan... huhuuh cian diorang tuh.. ni aku ada cerita sikit,,, xtau la menarik ke tak... hmmm gini, apa perasaan korang bila ex-bf korang yg da berkahwin tiba2 dtg rujuk ngan korang???? ni citer betol k berdasarkan pengalaman kawan aku gak la, nama terpaksa dirahsiakan.... huihhhh kalu aku mmg takkan la nak rujuk2 ngan laki orang kot... haihhhh lelaki, xpernah puas... perempuan terlalu lembut hati... ni la jadinya, jap g ada jer kes cerai berai and runtuhkan umah tangga orang... padahal semua berpunca dari perasaan yg tidak pernah puas tuh... mcm cilakoss jer itu lelaki kan,,,, len kali jgn berbini la kalu dlm hati bercabang dua tiga.... mmg cilakoss okeh...

haihhh dah la, malas tol aku nk dengar rintihan kawan aku yg berkaitan ngan umah tangga orang lain nih,,,, ha lagi satu, org pompuan agak2 kalu status lelaki tu laki orang jgn la sesekali menggatal ngan laki org tu yer.... bersepah si bujang terlajak kat malaysia ni ha, yg laki orang gak dicari... iiissshhh dunia dunia,,,, minta simpang la semua ni, coz aku pun lom kawen kan, rezeki aku lom tahu lagi cmner.... huhuhu kalu blh biarlah yg sederhana tidak lebih tidak kurang, cukuplah mengisi kekosongan hati, cukuplah mengisi kekurangan diri... huhuuh suker tol bab kawen ni,,,, kalu ada calon ari ni gak aku kawen,,,, hahahhah sengal utk diri sendiri....

ok lah geng, aku nak sambung beradu nih, jap g mau jumpe geng yg dah lama sgt xjumpa,,, uuwwwaaa wiinndduuu...... nti aku upload cerita beserta gmbr k...

salam sayang
::AMNA LUNA::