Isnin, 26 Julai 2010

::Photo's Factory 9>>>food styling::

lasagna yg dimasak oleh chef Zatil Husna... lazat sedap, dah cheezy sgt2... owh lupa cheese yg digunakan ialah cheese mozarella.... sedap wooo.... huhuhu next time, kita masak pizza, brownies dan segalam macam yer... hehehhe

hasil tangan aku, anis dan salam... hmmm nmpak sedap tapi semua ni fake yer,,, lasagna diatas jer yg boleh dimakan,,, gambar pastri choux ngan meringue nih adalah palsu semata2,,, hanya untuk menarik mata anda semua untuk mamam,,,, lalallala

pancake with maple syrup... ha yg ni boleh dimakan,,, heheh tahu tak maple syrup ni adlah syrup yg sgt sedap plus dimakan dengan pancake yg gebu... yummy... resipinye senang jer, beli pancake flour yg ade kt giant tu then masak sendiri,,, heheheh senang kan... by the way ini serba sedikit introduction dari aku... sebenarnya untuk menjadi food stylist ni kita perlu ada minat dan kesungguhan... apa yg penting semua pictures and moment yg kita amek perlulah betul dan subjeknya jgn terlalu 'fake'...

hmmm kinda blur lagi ker??? tak apa... nantikan kemunculan gambar2 lain,,, aku belum mendapatkan gear yg sesuai untuk shooting nih... so, kena la tunggu waktu dan ketikanya,,, lagipun diri ini masih di dalam proses pembelajaran... aku harapkan dorongan dan kritikan membina dari pro2 yg hebat lagi mantop lepas nih,,, hehehehe... what i want is to be someone....that different from others... kalau semua nak shoot event jer abis la kan, so aku sgt2 berminat utk shoot foodies nih... walaupun sudah terlalu ramai food stylist nih tapi apa salhnya mencuba... betul tak gitu???

alhir kata, belajarlah kamu sebelum kamu fail,,,,
esok ade quiz nih... dah2... tata

c u all later

salam sayang
::AMNA LUNA::

3 comments:

ZaTiL HuSnA berkata...

salam,,,

sorry sebab banyak sgt typo error....

luahfikiran berkata...

Salam,
Tak kan nak tengok gambar je ? Kalau tak rasa, tak jadi !

ZaTiL HuSnA berkata...

salam,,,

hehehehe tengok dulu gambar ni,,, nanti bila dah expert akan dibawa ke bangi kelazatan masakan chef zatil husna,,, heheheh

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Catat Ulasan