Isnin, 31 Mei 2010

~billionaire baru pulang dari bandung-jakarta 2nd~

salam....

aku nak sambung g citer trip aku nih.... sesampainyer aku kat bandung after 6hours travelling by tour bus, kami semua pun dibawa ke rumah2 atau toko2 yg menjual pelbagai jenis baranganseperti baju branded, tas tangan branded, kasut branded dan sebagainya.... waktu tempatan indonesia time tu pkul 9mlm so kat malaysia dah pkul 10mlm la kan,,, cuaca agak sejuk gak kat bandung coz pasal baru lepas hujan... mmg sejuk,,,, so 1st kedai yg aku n kwn2 masuk ialah kedai Donatello... terbaek pok... kalu mak aku bagi peruntukan dlm rm2000 mmg aku dah beli dah 1 kasut donatello tu... tp memandangkan aku ada bnyk g barang yg nak dibeli so aku telan liur jer tengok kasut2 tu sumer.... hukhukhuk

dalam keadaan demam yg belum reda lg tu aku dan kwn2 yg len sume teruskan lagi aktiviti shopping kami ke kedai seterusnya iaitu kedai Glamour... mmg glam abes,,, coz kat citu jual baju2 yg branded shja yer,,, seperti Polo, Ed Hardy pun ade,,, pastu Ben Sherman pn ade,,, pastu ade Guess, dan lain2,,, bnyk g la baju branded yg kite sume leh dpt kt k.l ade kt citu... so aku amek keputusan xbeli ape2 pun brg yg aku leh dpt kt k.l... pastu kami terus lagi masuk kedai2 len seperti kedai Blossom, jet menda ntah lupa aku nama kedai nih,,, jet shop kot.... ntah la... pastu kami g kedai uptown shop, victoria shop dan laen2 lagi,,,, haihhh mlm 1st day tu mmg aku xmembeli pun coz aku pikir aku ada lagi 3hari kt indonesia tu,,, heheheh kalu shopping on that nite mmg xberduit la aku....

okeh pastu kami meneruskan lagi perjalanan ke bandung restro untuk makan,,, malam tu kami disajikan makanan Sunda... mmg terbaek la restro tu coz lauk die sedap and kedai cam menarik... nanti aku upload pictures yer,,, harap bersabar... heheheheh okeh antara lauk yg disediakan ialah ikang kaloi bakar, sambal petis, ulam2an, ayam kampung goreng, sup sayur... mmg terbaeklah... aku yg demam pun boleh berselera nak mkn,,, hohohoho pastu aku order lak juice sirsak iaitu juice yg diekstrakan dari durian belanda... pekat and 100% juice durian belanda okeh, mmg sedap giler... kwn2 yg len order fruit tea, sedap gak la,,, ade rase apple..

lepas sumer da kenyang, pak tavip bawa la kami ke hotel royal dago... 3star hotel, xde lift and boleh lah utk kami yg muda2 dpt hotel gitu... 1st impression aku masuk bilik hotel tu aku pikir bilik tu okeh la not bad, tapi bila nak pasang aircond die mmg menguji kesabaran gak la,,, nak tau nape??? aircond die mmg oldskul abes, zaman jahiliah punyer kot... haihhh aku and ilah dah pening dah coz aircond tu xsejuk pun,,,, tapi oleh kerna badan da letih and ngantuk gile aku pun tido gak la ngan nyamannya,,, tapi sebelum tu aku makan ubat dulu tau,,, takot nanti demam melarat lak kan.... hehehheeh

orait abis citer 1st day.... nanti aku sambung lak second day punyer stoli yer... heheheh gambar aku kena delay dulu tau,,,, sabar


Ahad, 30 Mei 2010

~billionaire baru pulang dari bandung-jakarta~

salam....

walawehh... aku baru jer balik dari over the sea nih... heheheh berlagak jer statement diatas kan??? jeng jeng jeng... meh aku citer sikit trip bersama selebriti popular dari malaysia nih...huhuhuhu

26may2010 (rabu)
time: 11am
place: lcct

aku and ilah nek bas from k.l central to lcct... sampai on time okeh... kul 11 sudah bertapa kt lcct tu... then jumpe sama geng2.. dipendekkan cerita kitorang sume g checkin beg and then boarding then fly to jakarta the soekarno hatta airport.... pkul 3.15 waktu msia kitorang pun sampai lah ke tanah jakarta tu... huhuhuh
tiba di airport kitorang  disambut oleh tour guide merangkap driver kami lah Bapak Tavip. then kami segera dibawa oleh pak tavip ke Bandung dengan melalui highway from jakarta to bandung... ha time ni lah aku rase letih sangat.. nak tau nape??? jakarta jalannya macet banget!!! huhuhu traffic congestion die adalah sgt teruk okeh.... aku yg duk kat k.l pun xpernah rase jem teruk camtu... naik bengkak bontot aku duduk lama2 kat dalam tour bus tu... huhuhu but then kitorang enjoy dlm bus tu coz pak tavip pasang lagu wali band yg sentap and grand bangat yer... hahahha

all te way from jakarta to bandung, aku dpt lah tengok panorama and situasi sebenar jakarta camner... okeh begini... nak tau x napa driver bus and taxi yg berasal dari indonesia and skang memandu di malaysia memandu macam kurang ajar giler??? nak tau x??? coz di indonesia sendiri mereka mmg memandu tanpa adab... memandu di indonesia, sperti siapa cepat dia dapat... then mereka lebih suka membunyikan hon dan bermain dgn lampu kereta... tapi tiada kecelakaan yg berlaku okeh... salute tnag tu la... tapi tang pemanduan mmg aku kurang gemar la cara diorang nih.... rasa nak terbang jer nyawa aku sepanjang perjalanan kat sana... ha lagi satu, isyarat tangan lebih bnyk digunakan disana, mereka berinteraksi dgn pemandu lain pakai tangan jer, kompem akan diberi laluan oleh pemandu lain...

okeh2 berbalik pada perjalanan dari jkrta ke bandung ni.... di RnR (rehat n relax) diorang ader starbucks drive thru okeh... sume fast food ade drive thru... malaysia ade ker?? takat mcd,kfc,burger king, dunkin ade la kat malaysia nih... tapi di jakarta sume nyer ada... aku rase ni sumer pasal persaingan lah.. untuk bersaing dikota yg penuh sesak itu, mereka perlu melakukan apa saja untuk hidup,,, sbb tu la mereka akan buat apa saja yg org lain buat untuk terus maju... lagi satu sebab mungkin kerana kepadatan penduduk yg menggunakan kenderaan terlalu ramai menyebabkan parkir (parking) kereta xcukup, jadi diorang buatlah drive thru jer kan... crius mmg terlalu ramai n bnyak kereta kat jakarta tu oiiii.... susah nk describe.... heheheh ape2 pun enjoy jer la kan...

by the way, aku nak citer gak tentang jalan or highway die kan... di malaysia yg buat highway and banggunan ialah indonesian kn??? tengok camne highway dimalaysia?? bertingkat2 kn??? paling latest kat jalan duta tu ha ada 5tingkat kot highway kiter... sumenyer indonesian punye tenaga buruh gak kite pkai kan?? heheheh jadinya aku nak citer la ckit highway dan banggunan yg ade kat jakarta ni ha.... highway diorang mmg terbaek la,,, tinggi2 and bersilang2... tapi tetap macet (jem)... pastu banggunan die mmg terbaek jugak coz aku tengok design2 yg ade dijakarta belum lagi ade di malaysia.... cuma diorang xjaga elok2 jer banggunan and highway tu,,,, bawah highway ade tempat tinggal okeh.... aku ngeri tengok umah kat bawah highway tu, buatnya la roboh or ade kereta excident mmg diorang akan kena la,,, kesian jer... huihhhh minta simpang yer... tapi bagi aku mmg superb la mereka ni....

lagi satu yg aku ngeri tgok rumah dekat dengan landasan keretapi tu ha,... terbang semangat aku tgok... ishhh anak2 diorang men atas landasan tu kot... xtakot ker mereka nih???? haihhhh bleh plak parking kereta and motor diorang kat atas landasan tu,,, adoiiii mahal tu wehhh..... eeeiiii ngeri la... dah2 xmau citer... lagi satu bila jem kompem la bus tour kami pun statik jer kat atas jalan tu  kn,,, bergerak cam siput sedut.... pastu tetiba akan ada orang datang ntah dari mana ketuk tingkap bus kami jual la segala macam mknn, paper, rokok, air dan segala macam lah... aku kesian kot tengok diorang nih... bukan ape, mereka sanggup buat ape saja untuk teruskan hidup dikota yg penuh persaingan tu... tanpa ada rasa putus asa diorang sanggup malukan diri menjaja segala menda asalkan ada duit untuk makan... mungkin untuk anak2 mereka yg ramai dan juga bagi menampung persekolahan anak diorang... sedih aku tengok, hiba hati bila aku tengok makcik2 yg dah tua berkaki ayam menjaja ditengah2 highway tanpa rasa penat, panas,,,, mereka benar2 ikhlas menjaja begitu... tolonglah, please kerajaan indonesia, tolonglah mereka yg susah tu... xsanggup nak tengok,,, kesian sgt, pastu tibe2 terbayang kalau lah mak aku yg jadi gitu mmg aku minta ampun awal2 ngan mak aku lah,,,, mmg aku xsanggup tengok.... sedih  T_T

okeh2 nanti aku sambung g yer.... letih lum ilang g ni,,,, ngantuk pun yer,,,, huuhuhuhuh

salam

Selasa, 25 Mei 2010

~Kebahagiaan dalam perpisahan.... seperti lafaz yg kau ucapkan~

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

 

Kebahagiaan dalam perpisahan.... mengungkap rasa betapa aku tersiksa dengan setiap lafaz perpisahan...
cukuplah bila cinta tidak lagi untukku, bila hati tidak lagi padaku....
belum pernah aku memberikan sepenuh kepercayaan pada insan seperti kau...
tapi kau dustai dengan kata2 benci,
kau dustai hatiku disaat aku benar2 menyintaimu...
kini pergilah sayang, pergilah.....
aku mungkin bukan untukmu.....
tapi hatiku sentiasa terpahat namamu....
terima kasih untuk segalanya...
aku hanya ingin menyatakan bercinta denganmu adalah sesuatu yg indah...

salam sayang

~hati yang kau sakiti by rossa,,, so touching, deeply inside~



Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku


Karena kini kau telah membaginya


Maafkan jika memang kini harus ku tinggalkan dirimu


Karena hatiku selalu kau lukai


Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu


Ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa


Ku menangis membayangkan


betapa kejamnya dirimu atas diriku


Kau duakan cinta ini, kau pergi bersamanya


Ku menangis melepaskan


Kepergian dirimu dari sisi hidupku


Harus selalu kau tau akulah hati yang telah kau sakiti





so touching.... by the way, dalam bercinta ni ada pasang surut... macam air laut xselalunya tenang di tengah, tapi xselalunya ganas menghempas pantai... apa yang perlu ialah understanding, cari apa kelemahan diri masing2, insyaAllah kalu ditetapkan jodoh oleh Tuhan maka bersatulah hingga akhir hayat. tapi jika tiada keserasian baiklah diberi sedikit ruang untuk memahami diri masing2. cari apa yang baik, cari apa yang  buruk. fikirkan sedalam2nya bahawa semua ini adalah dugaan yg perlu ditempuh dialam bercinta...

bukan semua orang sempurna, bukan semua orang baik dan bukan semua orang jahat... fikirkanlah betapa peritnya jika kita melukai insan yg benar2 menyintai.... fikirkanlah betapa tinggi nilainya cinta orang yg menyintai kita tu. percayalah untuk menyayangi bukanlah perkara mudah,,,, untuk membenci lebih susah dari menyintai.... bercinta dan berpisah bukan lagi lumrah... tapi paksaan jiwa untuk menerima realiti yg dicipta oleh insan yg tidak mahu menghargai sesama insan....

salam sayang
untuk yg menghargai...

salam persahabatan
untuk yg mengenali...

salam perpisahan
untuk yg pergi....

salam kembali
untuk yg menghayati...

salam untuk semua......




Isnin, 24 Mei 2010

www.murai.com.my : Shahir AF8

www.murai.com.my : Shahir AF8

Posted using ShareThis

A.P.I - Pelita (HOOPERZ OST)

~sepatutnya begini~


Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love,
 because you don’t force yourself to fall, you just fall.

ZHMJ


~Trip to jkt = packing, convert MYR to IDR, search for sandle, planning things to buy~

salam,,,

aku ngah fenin nih, ape yg aku nk bawa g sana yer??? sila lihat list kt bawah ni:

  1. baju, seluar (opkos la kena bawa kn)
  2. sandle (ni konpius ckit, coz aku nak beli kt sana gak, pastu nak bawa lgi... mmm)
  3. makeup, toiletries, all those stuff (aku bawa separuh jer, coz travel2 ni xperlu la makeup tebal2, tp sunblock with spf15 tu mmg kna bawa yer, nanti legam lak kt sana DKK)
  4. scarf (bawa 2 jer, coz nti aku beli jer kt sana)
  5. telekung (ini penting yer, sgt penting dlm hidup aku)
  6. laptop (aku cam nak bawa, pastu bila pikir bebannye aku cam... xperla simpan je kat umah)
  7. camera & v-cam (ni pun penting yer, charger dia lg penting)
  8. handbag (kompem xbawa)
  9. lagi ape ntah..... mmmm

ha stakat ni, ni jer yg aku terpikir nak bawa... lagipun kami semua g sana xlama pun... 4hari 3malam. 26may10, pkul 1.45pm kami semua betolak dri LCCT then 29may10, pkul 11.45pm kami betolak lak dri JKT airport.... haiyaaa kejap jer,,, kan best pat cuti lama2, leh aku hilangkan  stress yg terbuku didalam hati nih...

okeh2 xmau dah bersedih2 nih.. aku pun cuti nak rilex2 kan... jadi sepanjang aku kat sana korang doa2kan la keselamatan dan kesihatan aku yer (sebab skang ni ngah demam nih, takut aku antibodi xstabil lgi... H1N1)... lagi satu, aku nak minta maaf kalu aku ada tersalah kata, terkasar bahasa, terbuat korang marah, terbuat korang sakit hati, teramek or terpakai barang korang... and halalkanlah segala yg aku termakan, terminum. aku minta maaf sangat2, (buatlah aku xjumpe korang lagi pasni kan, ajal maut ditangan tuhan)

lastly, kalu nak kirim ape2 boleh,,,, korang kirim jer duit kat aku... pastu aku kompem akan belikan barang utk korang... huhuhu buah tangan insyallah aku belikan nanti yer,,, xde la yg grand2 sangat, tapi cukuplah sebagai tanda ingatan aku kat korang... g pun aku bukan orang penting lagi,,,, btol x??? hukhukhuk aku yg baik ni la korang nak sakitkan,,,, xpe lah..... malas dah nak bercerita tentang cinta... sangat sakit...

dah2, aku kembali pada trip aku nih,,, kami pergi ramai2 tau... sume budak2 class... so ape2 hal, budak2 class aku ada jer disamping aku nanti... yang paling kompem nanti aku akan sebilik ngan E-lah... hohoohoh suka aku,,, best fwen bedua ini akan berjimba disana... pakwad, ang jangan risau yer, nanti aku jaga e-lah elok2 yer... lalalalala......

okey lah, aku nak tulis menda lain lg.... tapi ngah demam ni otak cam blank jer kan... hehehhe nanti aku update gak lah gambo aku wat kenduri tahlil 22may aritu... insyallah.

see u guys later...
sayonara,
arigato...

salam <3

Jumaat, 21 Mei 2010

~DEMAM KUAT (demam tpi kuat)~

salam,,,,,

kawan2, tolong doakan kesihatan aku yer,,,
demam tak mau elok nih,,,,
esok kenduri,,,
tapi aku kena tolong mak,,,
sebab kalu bukan aku, sape lagi nak tolong mak kn,,,
doakan yg baik2 untuk aku,,,
aku pun doakan yg terbaek utk korang semua,,,

ooppss lupa, datang la kenduri esok yer,,,
dekat teratak pusaka hijau,
no.7, lorong sungai mulia 5,
batu 5 gombak, 53000 k.l
ape2 leh call jer aku kat no ni >> 0132623203

salam sayang untuk semua

~langkawi trip 2, 14 to 17 may 2010~






Khamis, 20 Mei 2010

~mournful cry to the heavens, in search of the remnants of a broken heart~

Seek Not My Heart
by Kit McCallum



Oh gentle winds 'neath moonlit skies,

Do not you hear my heartfelt cries?



Below the branches, here about,

Do not you sense my fear and doubt?

Side glistening rivers, sparkling streams,

Do not you hear my woeful screams?



Upon the meadows, touched with dew,

Do not you see my hearts a'skew?

Beneath the thousand twinkling stars,

Do not you feel my jagged scars?



Seek not my mournful heart kind breeze,

For you'll not find it 'mongst these trees.



It's scattered 'cross the moonlit skies,

Accompanied by heartfelt sighs.

It's drifting o're the gentle rain,

A symbol of my silent pain.



It's buried 'neath the meadow fair,

Conjoined with all the sorrow there.

It's lost among the stars this night,

Too far to ease my quiet fright.



No gentle winds, seek not my heart,

For simply ... it has torn apart.



~langkawi trip~











Selasa, 11 Mei 2010

>>>> jom baca artikel ni, apa agaknya yg sedang berlaku didunia kita ni yer??? myMetro | Mail ‘diperkosa’ ibu tunggal

myMetro Mail ‘diperkosa’ ibu tunggal

Ahad, 9 Mei 2010

~di pintu syurga~

Di Pintu Syurga



Sekukuh... Sekukuh mana ikrar kasih kita

Setebal mana masih ada sempadan

Akan tiba nanti... Harus ditempuhi

Apa daya kita melawan masa

Takdirnya... Takdirnya dunia hanya sementara

Walau begitu cinta suci 'tuk selamanya

Ini realiti... Hilang tak terganti

Namun ku tahu kau dan aku akhirnya kembali bersatu




Andai daku pergi sebelummu

Kenangkanlah ku selalu didalam doamu

Kaulah cinta pertama dan terakhir untukku

Ku berjanji kan menantimu

Setia menunggu di pintu syurga



Di sana... Di sana menanti gemilang cinta

Jadi lenyapkanlah titisan airmata

Tabahkanlah hati mengharungi hari

Abadikanlah saat indah...

Kita kan tetap bersama



~perkara yg boleh membuka pintu syurga, dan menutup pintu neraka~

  • Mengenal Allah lalu mematuhi ( Segala perintah )Nya
  • Mengenal Syaitan lalu mendurhakainya
  • Mengenal akhirat lalu mencarinya
  • Mengenal dunia kemudian menolaknya
  • Mengenal yang hak, kemudian mengikutinya
  • Mengenal yang batil kemudian menjauhinya
dan jalan yg paling utama yg membuka pintu syurga adalah menyayangi ibunya, menghormati ibunya, membalas segala jasa yg pernah ibunya curahkan selama ini, dan jangan sesekali menjadi anak derhaka... sesungguhnya mak kita tiada pengganti sampai bila2,, buat yg masih ada mak/ibu/mama/mommy hargailah mereka, sesungguhnya merekalah kunci utama kita bernafas selama kita hidup di dunia ini... buat yg telah kehilangan ibu mereka, sedekahkan alfatihah, sedekahkan bacaan yaasih, sedekahkan doa buat mereka, mintalah supaya mereka jauh dari seksaan api nereka, doalah supaya mereka ditempatkan dikalangan orang2 yg beriman,,,,, amin


MAK, I LOVE U SO MUCH,,,,,, sekarang ni tinggal kite berdua jer,,, susah senang kite bersama,,,, ape jer yg zatil buat sekarang ni adalah untuk kebahagiaan mak.... zatil minta maaf utk segala kesilapan yg telah zatil buat, sesungguhnya syurga dibawah telapak kaki mak..... love u mak...


~salam~

Jumaat, 7 Mei 2010

~saya busy sikit~

salam,

kawan2 saya skarang busy dengan final exam, wish me luck  ye kawan2.
love u all....
kita jumpa minggu depan okeh,,,

salam

Selasa, 4 Mei 2010

~hati saya serba salah~

memang na yg salah dlm semua ni, bukan na yg minta menda ni terjadi,,,,,
tp perasaan yg berbelah bahagi, antara rasa bersalah dan rasa terlalu menyayangi....
biar na yg pendam semua ni,,,,
hanya maaf yg na sulami,,,,
rasa sayang ini,,,,
na semat dlm hati....

salam sayang untuk ~MIMI~

<3 <3 <3

Isnin, 3 Mei 2010

~wanita dan yg berjantina perempuan~

CLICK SINI!!! wanita dalam kereta mati dipukul

kepada mereka si wanita, perempuan, girl, gegirl dan yg sewaktu dengannya,,,,, kita ni insan yg  lemah. jadi pada yg memandu kereta bersendirian ingat2 yer jangan keluar memandu malam sorang2. biar berteman... zaman sekarang, manusia tak ada belas kasihan langsung, sanggup membunuh untuk mendapatkan apa yg mereka inginkan. kita sama2 ingat mengingati yer.

salam

~gambar ketenangan saya 3~


~Diploma time,,,, Graduation day at Dewan Sri Budiman, Menara Sultan Abdul Aziz Shah, UiTM Shah Alam~

~Cerita Lama Terjah Lagi~

salam,
*cerita ini adalah luahan hati dari seorang teman
bercinta dan menyintai adalah sesuatu yg baru baginya, kenapa? kerana diusia 18tahun dia masih baru mahu menjinak2kn diri menyayangi orang lain selain dari ahli keluarganya, siapa lagi kalu bukan insan yg bergelar sikekasih hati. percintaan ini terpaksa dirahsiakan dari pengetahuan ahli keluarga, kerana bimbang keluarganya belum dapat menerima kekasih hatinya itu.
hari berganti hari, mingu berganti minggu, bulan berganti bulan cinta si dia dan kekasih hati semakin mekar, bercambah setiap saat dan detik. tetapi percintaan mereka ini dapat dihidu oleh ahli keluarga. teruk si dia dimarahi ahli keluarganya, akhirnya keluarganya memaksanya memutuskan hubungan dengan kekasih yg terlalu dicintainya itu. kenapa dia terlalu menyintai kekasihnya?? kerana itulah cinta pertamanya, itulah kekasih hatinya, itulah yg telah mengajarnya erti bercinta, dan juga kerana si dia adalah seorang yg setia pada cinta yg satu. tetapi apakan daya, tuntutan keluarga lebih penting dari segalanya. si dia membawa diri jauh ke perantauan dan begitu juga kekasih hatinya.
bulan berganti bulan, tahun berganti tahun, si dia masih belum dapat melupakan kekasih hatinya itu. setiap hari si dia akan menghantar mesej kepada kekasihnya walaupun dia tahu kekasihnya tidak akan pernah membalas mesejnya. tapi dia tahu cintanya cinta yang sejati, dia terus cuba dan mencuba menghantar mesej kepada kekasih hatinya, tetapi apakan daya harapan hanya tinggal harapan.
setelah lama diperantauan, dia pulang semula ketanah air tumpah darahnya. dia memeluk, mencium dan memohon keampunan dan kemaafan dari kedua ibu bapanya kerana selama ini benar tekaan ibu bapanya bahawa kekasihnya itu adalah seorang yg tidak baik. tetapi jauh disudut hatinya yg dalam dia masih menyayangi kekasih itu setulus hati, tidak pernah padam cintanya pada kekasih hati.
lama kelamaan dek kerana masa berjalan terlalu pantas, dunia berputar pada paksinya dan musim berganti musim, dia segera dapat melupakan kekasih hatinya itu. cukuplah penderitaan yg ditanggungnya selama ini kerana terlalu mengharap pada yg tidak mahu. kini dia bahagia pula dengan insan baru yg benar2 telah berjaya mengubah hatinya. dia telah jatuh cinta kembali, jatuh cinta kali ini lebih ikhlas dan tulus dari yg dulu. kenapa?? kerana kali ini dia tidak akan mensia2kan segala yg masa dan peluang yg ada. dia memperkenalkan insan baru itu kepada ibunya, dan syukur kerana ibunya dapat menerima insan tersebut. alhamdulillha. kini kebahagiaan meniti setiap nafasnya, percintaan yg direstui itu kini berjalan dengan lancar dan penuh dengan sulaman kasih sayang antara mereka berdua.
tiba2 disebalik kebahagiaan itu, sikekasih lama yg telah dibuang sejauh mungkin itu muncul semula, muncul membawa seribu pertanyaan. dia tahu hatinya kini penuh dengan insan baru, tetapi kenapa perlu disaat ini sikekasih hati yg lama bertandang? datangnya kekasih hati yg lama membawa berita gembira rupanya. berita yg mengkhabarkan bahawa kekasih lamanya itu akan berkahwin. bagaikan langit runtuh diatas dada si dia mendengarkan perkhabaran tersebut, bukan kerana curang dengan insan baru,,, tetapi kerana tidak dapat menerima hakikat bahawa kekasih yg dulu pernah bertamu dikalbunya akan berkahwin dengan perempuan lain dan bukan dirinya. terlalu berat untuk si dia menerimanya, dianggapnya kekasih lamanya terlalu kejam, kekasih lamanya itu menghukum dirnya tanpa sebarang kesalahan. tidakkah kekasih lamanya itu kasihan pada dirinya? tidak cukupkah penderitaan yg terpaksa ditanggungnya selama ini? bagi dirinya cukuplah jikalau dia tidak tahu menahu tentang kekasih lamanya itu, kerana keadaan ini terlalu menyiksanya. baginya cukuplah dia mengetahuinya dari kawan2 tentang berita itu, dari mendengar sendiri dari mulut kekasih lamanya. baginya, untuk menjaga hati tidak perlulah kekasih lamanya itu bertandang kerumahnya dengan niat untuk memberikan kad undangan. baginya kad undangan itu telah meremukkan hatinya, telah menghancurkan hatinya....
kini baru dia memahami bagaimana perasaanya apabila kita dihukum hidup2, barulah dia tahu betapa siksanya hati dan perasaan apabila dipermainkan, baru dia tahu betapa kejamnya bila kita melukakan hati seseornag yg pernah kita sayangi. ccukuplah hatinya disiksa, tidak akan lagi dia mengharap pada cinta yg xpasti, tidak lagi dia mencari cinta,,,,, mujur sememangnya hatinya kini sednag dipenuhi sang kekasih baru yg sentiasa memahaminya, menemaninya dan menyintainya sepenuh hati.
kepada bekas kekasihnya, dunia ini sentiasa berputar, roda juga berputar... sekejap diatas sekejap dibawah,,antara kata2 dari si dia "semoga kebahagiaan sentiasa bersama kalian. cukuplah kisah kita selama ini, jangan pernah awak tegur saya lagi, sebab awak dah ada bini, sebab sy tak mau ada apa2 lagi dengan awak. sy kuburkan segala perasaan sy selama ini yg sy tadahkan untuk awk,, sy matikan segala kenangan kita yg tak seberapa tu,,, kini sy berjaya buang awak jauh2, sy buang awk sampai tak akan sy temui kembali walaupun nama awak. sy sentiasa maafkan awak, dan sy harap awak pun maafkan sy,,, selamat tinggal"
kini berakhirlah episod duka si dia,,,,, esok bakal bermula kisah hidup si dia dengan insan yg kini mewarnai setiap harinya.....

Ahad, 2 Mei 2010

~ happy birthday kepada mak saya dan juga selamat hari ibu~






~SELAMAT HARI LAHI MAK, SEMOGA MAK PANJANG UMUR, DIBERIKAN KESIHATAN YANG BAIK, DAN JUGA DIMURAHKAN REZEKI~
~DAN JUGA SELAMAT HARI IBU KITE UCAPKAN KAT MAK DAN SEMUA IBU2 DISELURUH MALAYSIA, JUGA DUNIA~
KITE TAHU MAK KITE SUKE CURI2 BACA BLOG KITE NIH,,, NTI DIE MESTI TENGOK GAK POST NI
LOVE U MAK!!

~cinta untuk mereka yang menjadi pelangi mewarnai hidup saya~







~mimpi didodoi lagu selamat malam~

biarkan berlalu,
semua kepedihanmu,
lelapkan matamu,
biarkan mimpi membawamu,
kemana kau mahu,
selamat malam,
tidurlah sayangku,
siangkan tiba bercahaya,
bermula baru semua untukmu,
biarkan berlabuh,
tirai kisah semalam,
yang indah itu ada padamu.....
selamat malam sayang selamat malam kasih.....
tidurlah sayangku,
siangkan tiba bercahaya bermula baru semua untukmu...
bayangkan jika mimpi lebih indah dari realiti <3

Sabtu, 1 Mei 2010

~KELUARGA itu amanah TUHAN~

salam,,,,

malam ni rumah saya penuh dengan saudara mara, penuh dengan gelak ketawa mereka... saya suke sangat macam ni, harap dapatla berterusan macam ni dan tak ada lagi anasir2 jahat yg selalu menabur fitnah dan menyimpan perasaan hasad dengki yg tidak sudah.

kalu nak diikutkan, hidup saya sekeluarga lebih banyak derita dari bahagia, lebih banyak kesusahan dari kesenangan. tapi bak kata mak saya 'hidup ni harus diteruskan walaupun banyak dugaan dan rintangan yg mendatang, apa2 pun kita kena sabar'

terima kasih mak sebab selalu berada disamping saya dikala susah dan senang. kawan2, hidup dalam sesebuah institusi kekeluargaan ni perlu ada persefahaman yg tinggi, perlu ada kerjasama,perlu ada komunikasi , perlu ada hubungan yg baik dan juga perlu ada nilai kasih sayang. jika selama ini keluarga anda kurang aspek2 tersebut, anda perlu lah menambah baik kan segala kekurangan yg selama ini tiada di dalam keluarga anda.

apa2 pun saya doakan yg terbaik buat keluarga saya dan keluarga anda. banyak2 lah bermohon padaNYA supaya keluarga kita dijauhkan dari segala fitnah, hasad dengki, dan juga jauhkan lah keluarga kita dari segala bencana. amin.

salam

~shah alam here i come~

salam,,,,

kawan2, malam ni saya dah nak balik ke shah alam, sebab esok pagi saya ada final exam untuk subject professional development. antara topik yang saya dah baca:

  • main source of stress
  • how enigma can be manage
  • critical areas of critical awareness
  • conceptual block
  • analytical problem solving
  • dan banyak lagi

kawan2 doakan saya supaya terang hati dan mudah dalam menjawab semua soalan exam yer. sayang semua. huhuhuh

jumpa lagi esok yer.

salam

~bukan cinta manusia biasa~

salam,
tatapan buat semua sang pencinta dan yang mencintai
bukan cinta manusia biasa dari DEWA 19....

kutetap mencintaimu masih, meski kau tak mencintaiku,
kutetap merindukan meski kau tak pernah merasa,
sedikitpun untuk merindukan aku.....

cintaku ini bukan cinta milik manusia biasa,
cintaku ini cinta sejati yang paling sejati.......

kutetap memaafkan salahmu meski kau terus sakiti,
ku tetap terima seribu kata maaf,
yang selalu kau ucapkan dari bibirmu yang manis

kutetap mencintaimu masih, meski kau tak mencintaiku,
kutetap merindukan meski kau tak pernah merasa,
sedikitpun untuk merindukan aku, merindukan aku......

cintaku ini bukan cinta milik manusia biasa,
cintaku ini cinta sejati yang paling sejati......
cintaku ini bukan cinta milik manusia biasa,
cintaku ini cinta sejati yang paling sejati......

i dedicate this song to ~MIMI~

sy seorang yang berpegang pada cintanya,,,
seperti juga sy sangat berpegang teguh pada CINTA YG MENCIPTA....

salam

~kenangan lalu bertandang tanpa diundang~

salam,,,,
kawan2, apa perasan anda bila suatu hari tu datang bekas kekasih anda menghantar sekeping kad kepada anda??? dengan penuh tanda anda membuka kad tu,,,, benarlah apa yg bermain difikiran anda bahawa kad tersebut adalah kad undangan kemajlis yg bakal dipenuhi dengan tenda dan kemeriahan. apa perasaan anda yer???
kalu saya: "saya merasakan bagai ada pisau tajam yg menusuk2 ke dalam hati saya dengan meninggalkan luka yg sangat mendalam, luka yg tidak akan terubat sampai bila"
kalu anda: bagaimana yer????
untuk mereka yg bakal mendirikan rumahtangga saya ucapkan selamat pengantin baru, selamat menempuhi alam kebahagiaan,,, saya doakan semoga rumahtangga anda bahagia hingga keakhir hayat. amin.
salam

~SaMbunGaN DeMi MaSa DePaN~

saya
baru abis study,,,
menanti subuh menjelma,,,,
ingin sambung beradu semula...

selamat pagi...

salam semua.

~gambar ketenangan saya 2~


~saya dan family saya~

~saya menyayangi mak saya~


~mak DATIN saya~

~gambar ketenangan saya~



~mak sedang melihat bunga mekar subur dikubur Arwah Harry~




~mencari ketenangan di Bendang Orang~


~DeMi MaSa DePaN~

saya,,,,,
masih burn the night oil,,,,
masih membelek beberapa buah buku sebagai rujukan,,,
masih mencari2 info tambahan didalam internet,,,,
masih menulis2 nota yg colourful....
masih meneliti soalan2 exam yg mungkin menjadi SPOT untuk final,,,,
masih menulis blog ini.......

saya,,,,,
itulah saya,,,,,
itu saja,,,,,
sekian,,,,,

salam

~PETUA BERADU RASULLULLAH s.a.w ~

salam,

niat hati untuk berkongsi bersama kawan2,, tak salah kalau kita ikut, betul tak? selamat beramal

  1. sebelum dan selepas tidur, baca doa tidur. ramai yg tidak ambil berat doa harian tp mereka tidak tahu bahawa ALLAH menjanjikan syurga bg mereka
  2. jangan tidur kaki menghadap kiblat kerana ini kedudukan tidur orang yang telah meninggal dunia.
  3. baca 4 Qul (An-nas, Al-Falaq, Al-Ikhlas, Al-Kafiruun) tiup ketapak tangan dan sapu keseluruh badan untuk menghindarkan sihir dan niat jahat manusia. kamudian baca BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM sebanyak 21 kali, kepada yg membacanya nescaya terpelihara dari godaan dan gangguan syaitan, dari bencana manusia dan jin, daripada kecurian dan kebakaran
  4. niat untuk bangun tahajjud. sekiranya tidak terjaga untuk tahajjud ALLAH akan mengira seolah olah dia bertahajjud sepanjang malam.
  5. ambil wuduk sebelum tidur dan lakukan solat sunat taubat 2 rakaat.
  6. maafkan semua kesalahan manusia sebelum tidur dan halalkan segala hutang piutang mereka
  7. tidur Rasullullah mengiring badan ke kanan dan tapak tangan dibawah pipi. (tujuannya adalah untuk memudahkan jantung mengepam darah sewaktu kita sedang tidur)

banyak lagi yg boleh dikongsi bersama kawan2.... tapi cukuplah setakat ini,,, malam esok kita kongsi lagi yer... ingat yer, Islam mementingkan tidur dan rehat yg cukup agar ibadat dan aktiviti seharian dapat dilakukan dengan baik dan seimbang.

jadi, amalan2 ini banyak kebaikannya untuk kita didalam kehidupan seharian. akhir kata "tidur bagi seorang muslim juga dikira sebagai ibadah sekiranya ianya memenuhi adab2 dalam ISlam"

SALAM

~K.L masih Sesak!!! time now 12.50a.m~

salam,

mentang2 esok cuti untuk semua, warga kota (k.l) amek peluang untuk pulang ke kampung halaman di malam hari. mungkin sebab malam sejuk sikit. tapi kepada semua pemandu diingatkan kalau ngantuk berhenti je tepi jalan or any R 'n' R dan rehat dulu yer.... jgn bawa kereta laju2 udah la yer, ingatlah orang yg tersayang, menyayangi dan disayangi. bawa slow2 ikut had laju pun tetap sampai ke destinasinye, cuma lambat dan cepat jer lah... ape2 pun berhati hati dijalan raya.

~sy balik kampung gak, kampung sungai mulia gombak,,, huhuhuhuh~

salam

~SELAMAT HARI BURUH~


salam,,,,,


disini sy ingin mengucapkan selamat hari buruh @ pekerja buat semua yg bekerja,,, hehehhe

at least we have one day to celebrate for the hardworks and patience.


ape2 pun bekerja la dengan ikhlas hati, ape yang penting kesabaran dalam melakukan pekerjaan. tak ada menda yg mudah dalam hidup ni, semuanya memerlukan usaha, kerajinan dan kesabaran. ingat yer, rezeki itu tidak datang bergolek, rezeki itu datangnya dari usaha dan juga datangnye dari ALLAH s.w.t.


kepada mereka2 yang bekerja, ingat lepas ni tanamkan azam supaya tidak melakukan:


  • RASUAH

  • RIBA

  • MAKAN GAJI BUTA

  • MALAS

  • MELAKUKAN FITNAH KEATAS RAKAN SEKERJA YG LAIN

  • MENINGGALKAN SOLAT

  • DAN YG SEWAKTU DENGANNYA......


yg perlu ditingkatkan di dalam melakukan pekerjaan:



  • RAJIN

  • SABAR

  • USAHA

  • TINGKATKAN KEMAHIRAN DAN PENGETAHUAN

  • SOLAT DAN DOA

  • HUBUNGAN YG BAIK DIANTARA PEKERJA YG LAIN

~sesungguhnya, kita perlu mensyukuri segala limpahan rezeki yg dinikmati bersama, segala yg dikecapi ini perlulah selaras dengan doa dan tawakal kepada ALLAH. kita sesama manusia perlulah beringat diantara satu sama lain. lakukan kerja dgn bersungguh dan ikhlas supaya kita mendapat keberkatan daripadaNYA~


akhir kata, perbuatan yg baik akan dibalas baik sama juga seperti melakukan pekerjaan yang baik akan dibalas dengan ganjaran yang baik, insyallah.


salam.